radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniVčeraj, 25. julija v večernih urah, so policisti Policijske uprave Nova Gorica dvakrat nudili pomoč skavtom in tabornikom na območju Policijske postaje Bovec (v občini Bovec in v občini Kobarid) zaradi napovedanega možnega neurja v večernih urah.

Policija je bila včeraj ob 19.34, s strani vodje skavtske skupine iz Belgije zaprošena za zagotovitev varnega prenočišča večje skupine 35-mladoletnikov (starih od 17 do 18 let) iz Belgije na Bovškem zaradi napovedanih močnih neurij v nočnem času. Policisti PP Bovec so o tem nemudoma obvestili pristojne službe in nudili nadaljnjo pomoč predstavnikom Civilne zaščite iz Bovca in gasilcem PGD Bovec, ki so večjo skupino skavtov iz Belgije namestili na varno v gasilski dom v Bovcu, kjer so prenočili.

Prav tako je bila Policija včeraj, 25. julija ob 23.23, obveščena, da se v bližini naselja Podbela (občina Kobarid) nahaja večje število oz. 54 mlajših oseb (37 otrok, starih od 9 do 16 let in 17 starešin oz. spremljevalcev mladoletne osebe, starejše od 16 let). Zaradi napovedanih novih nočnih neurij na tem območju je vodja tabora poklicala Policijo in zaprosila za preventivno evakuacijo mlajših oseb iz sosednje Italije oz. zamejstva (z območja Trsta in bližnjih naselij, Republika Italija). Na kraj so bili napoteni policisti policijskih patrulj iz PP Tolmin in PPIU Nova Gorica, prav tako smo o njenem zaprosilu glede zagotovitve varnega prenočišča oz. preventivne evakuacije mlajših oseb iz Republike Italije obvestili predstavnike civilne zaščite iz Kobarida. Policisti PU Nova Gorica so nudili pomoč tamkajšnjim gasilcem (PGD Kobarid, PGD Breginj in PGD Drežnica) in predstavnikom civilne zaščite pri prevozu mlajših oseb na varno v športno dvorano v Kobaridu.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran