radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPrometna nesreča I. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti na Bovškem....
Danes, 26. julija ob 7.26, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na cesti Bovec – Čezsoča, kjer je 38-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške, okoli polnoči zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku zapeljal desno v zid. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

in na Cerkljanskem
Danes, 26. julija dopoldne, so policisti PP Idrija obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na območju naselja Čeplez (občina Cerkno) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost, povzročiteljici prometne nezgode je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Na Idrijskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 26. julija v večernih urah, so policisti v Idriji ustavili 32-letnega kolesarja in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola (0,00 mg/l). Prav tako mu je bil v nadaljevanju postopka odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain, opiati), zato je bil kolesarju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonil. Policisti PP Idrija so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Neznanec se je v Kromberku znesel nad parkiranim vozilom
Včeraj, 25. julija, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v času med 20. 7. in 25. 7. 2023 na javnem parkirišču pri pokopališču v Kromberku pri Novi Gorici z neznanim ostrim predmetom prerezal oz. predrl prednjo desno pnevmatiko na parkiranem osebnem vozilu znamke Opel. Po dejanju je nepridiprav odšel neznano kam, s tem nezakonitim početjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli sto evrov. Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanca bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaustavitev vlakovne kompozicije pri Kanalu
Včeraj, 25. julija ob 20.50, smo bili obveščeni o izrednem dogodku na železnici oz. zaustavitve vlakovne kompozicije na relaciji Nova Gorica – Jesenice, blizu železniške postaje Kanal. Ugotovljeno je bilo, da se je na omenjenem vlaku sprožil samodejni požarni alarm zaradi kajenja tujega državljana posledično samodejne zaustavitve vlakovne kompozicije. Zaradi storitve dveh prekrškov oz. prepovedi kajenja v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih (kršitev prvega odstavka 43. člena Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov) in povzročitve s svojim neprimernim vedenjem ali ravnanjem zamudo vlaka (kršitev prvega odstavka 103. člena Zakona o varnostni v železniškem prometu) bo zoper 43-letnega državljana Kitajske podan predlog drugemu prekrškovnemu organu (Inšpekciji za ceste, železniški promet, žičniške naprave in smučišča in Zdravstvenemu inšpektoratu Republike Slovenije).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran