radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 547 klicev, 200 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 84 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 13 tatvin, poskusu vloma in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 20 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Drzna tatvina – prijet osumljenec
Včeraj, okoli 13. ure smo bili obveščeni, da je v eni izmed trgovin na območju centra Ljubljane prišlo do drzne tatvine. Po do sedaj zbranih obvestilih je storilec vstopil v trgovino in izkoristil odsotnost prodajalcev, odprl blagajno ter iz nje odtujil nekaj bankovcev, nato pa pobegnil iz trgovine. To so zaznali zaposleni in obvestili policijo. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, osumljenca pa so policisti na podlagi danega opisa izsledili in prijeli v bližini ter mu odvzeli prostost. V nadaljnjem zbiranju obvestil so ugotovili, da je osumljen tudi ropa bencinskega servisa na Dunajski cesti v Ljubljani, ko je vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z ostrim predmetom. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in pobegnil s kraja, pri tem pa ni bil nihče poškodovan. O tem smo poročali v pregledu dogodkov, 24. 7. 2023. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo 33-letnega osumljenca predvidoma danes privedli pred preiskovalnega sodnika.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 9.30 se je na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran