radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Z kar 1,95 mg/l alkohola
Včeraj, nekaj po 18. uri so se policisti PP Gornja Radgona na relaciji Ptujska cesta – Orehovci peljali za voznikom osebnega avtomobila, ki pa se na svetlobne in zvočne signale ni zaustavil. Vozilo je bilo zaustavljeno na Ptujski cesti. Med postopkom je bil 35-letnemu vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,95 mg/l alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje. Podan bo obdolžilni predlog.

alkotest ptujska cesta orehovci

Policisti ponovno pozivamo vse voznike - VOZITE LE TREZNI! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.

Vlomi
Policisti smo bili včeraj malo pred 7. uro obveščeni o vlomu v poslovni prostor v Lendavi od koder je bilo odtujenih 6 anten z GPS znamke JOHN DEER. Neznani storilec je oškodoval podjetje za 18.000 evrov.

Malo po 7. uri smo bili obveščeni o vlomu v gradbene kontejnerje v Murski Soboti, kjer je bilo odtujeno različno električno in drugo orodje. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval podjetji za približno 4.700 evrov.

Danes, ob 00.32 uri pa smo bili obveščeni o vlomu v bencinski servis v občini Rogašovci. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci v nočnem času vlomili v poslovni prostor in odtujili večjo količino tobačnih izdelkov v vrednosti okrog 15.000 evrov. Z vlomom je nastalo še dodatnih 1.000 evrov škode.

Policisti pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, ki bi pripomogle k odkritju storilcev, da nam to sporočijo na tel. št. 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Ponoči našli pogrešanega starejšega moškega
Včeraj, malo čez 1. uro smo bili policisti PU Murska Sobota obveščeni, da svojci že od 17. ure, 26. julija 2023 pogrešajo 87-letnega moškega iz območja PP Gornja Radgona, ki težje hodi in ne more prehoditi večje razdalje.

Policisti so skupaj z domačimi najprej pregledali ožjo okolico bivališča, vendar oseba ni bila najdena. Malo po 4. uri sta policista pri pregledu širše okolice bivališča, kjer se začne pohodna pot ob reki Muri zaslišala šibke glasove, ki so prihajali iz območja, kjer je vihar v preteklih dneh podrl številna drevesa. Po pregledu slabo prehodnega terena je bil pogrešan moški najden približno 300 metrov globoko v območju podrtih dreves in sicer se je zaradi slabega fizičnega stanja zapletel v krošnjo podrtega drevesa in ni mogel nikamor. Bil je v kratkih hlačah, bos saj je obuvala izgubil med hojo po težko prehodnem terenu. Zaradi nizkih nočnih temperatur (10 stopinj Celzija) je bil tudi podhlajen. Policisti so pogrešanega fizično odnesli do ceste, ki vodi mimo radgonske kleti. Na kraj so bili poklicani reševalci, ki so moškega zaradi podhlajenosti odpeljali v bolnišnico.

Na koncu se je iskanje starejšega moškega za domače in tudi za nas policiste končalo srečno. Vsaka zgodba, kjer lahko pomagamo občanom, šteje. Pomagati ljudem je naše poslanstvo.

Med hišno preiskavo zasegli drogo
Na podlagi odredbe sodišča so včeraj policisti PP Murska Sobota opravili hišno preiskavo pri 30-letnem občanu iz območja UE Murska Sobota. Med preiskavo so našli in zasegli 11 sadik rastlin zelene barve v višini od 80 cm do 220 cm in eno posušeno rastlino. Zoper kršitelja bo po opravljeni analizi izveden ukrep zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

zaseg droge murska sobota 1

zaseg droge murska sobota 2

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran