radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniKršitev javnega reda in miru pred večjim gostinskim obratom na Kobariškem
Včeraj, 27. julija 2023 ob 22.47, je bila Policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju Kobarida, kjer je pred večjim gostinskim obratom javni red kršil 60-letni državljan Italije; slednji je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Tuj državljan se je na nesramen in žaljiv način vedel do enega od tamkajšnjih zaposlenih. Kršitelju je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1) izdan plačilni nalog.

Na Goriškem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Danes, 28. julija v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 62–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Novogoriški policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo zasegli (po 23. členu ZPrCP), zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na Bovškem se je poškodoval 35-letni delavec
Prav tako smo bili včeraj, 27. julija popoldne, obveščeni tudi o nesreči pri delu v eni od gospodarskih družb v širši okolici Bovca. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče pri delu je bilo ugotovljeno, da se je med delom poškodoval 35–letni delavec. Slednjemu je na levo nogo padla vilica viličarja, delavec je pri tem utrpel predvidoma lahko telesno poškodbo. Kasneje so poškodovanca zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. O varnostnem dogodku smo obvestili pristojno delovno inšpekcijsko službo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Policisti PP Bovec bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Med delom s strehe skladiščnega objekta padel in se poškodoval 38-letni moški
Včeraj, 27. julija v zgodnjih večernih urah, smo bili obveščeni, da je na območju naselja Renče s strehe skladiščnega objekta ene od gospodarskih družb z višine približno štirih metrov padel in se poškodoval 38–letni moški. Kasneje je bila poškodovancu nudena zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici. Policisti PP Nova Gorica so glede na vse ugotovljeno tujo krivdo izključili.

V prometni nesreči I. kategorije v Kanalu udeleženi dve vozili
Včeraj, 27. julija ob 15.26, je bila Policija obveščena o prometni nesreči v Kanalu (v neposredni bližini tamkajšnjega bencinskega servisa) in v kateri sta bili udeleženi voznici dveh vozil (osebni avtomobil in kombi, italijanskih registrskih številk). Ugotovljeno je bilo, da je povzročiteljica prometne nesreče s kombijem zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v drugo osebno vozilo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Povzročiteljici je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran