radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 168 klicev, med temi 72 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 7 kaznivih dejanj,
  • 7 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 2 voznikoma sta bili zaseženi vozili,
  • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 v zasebnem prostoru,
  • 1 požar.

policija splosniDovoljeno hitrost prekoračil za več kot 50 km/h
Patrulja Policijske postaje Ptuj je v soboto, okrog 5. ure, na Ptuju ustavila voznika osebnega avtomobila. Pri postopku so policisti ugotovili, da je voznik vozil v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, s hitrostjo 110 km/h. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in jo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrajno sodišče na Ptuju. Za kršitvi, ki jih je storil voznik, je predpisana globa v skupni višini 2.100 EUR in 24 kazenskih točk.

Zahteval denar
Na območju Kamnice je včeraj, okrog 12.30, do moškega pristopil neznanec (visok približno 180 cm, oblečen v kratke hlače in majico modre barve) in od njega zahteval denar. Ker mu ga ni želel izročiti, ga je potisnil, da je padel po tleh, pri tem pa mu je odtujil denarnico in se s kolesom odpeljal proti Mariboru. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja ropa.

Poškodovana motorist in njegova sopotnica
Na območju Spodnjega Jakobskega dola smo včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo III. kategorije. Voznik motornega kolesa je s sopotnico vozil po lokalni cesti, ko je padel in se lažje poškodoval, sopotnica pa huje.

Vlom v stanovanjsko hišo v Mariboru
V bližini Ljudskega vrta je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je pregledal vse prostore, nato pa odtujil predvsem gotovino in več kosov zlatnine.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran