radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 694 klicev, 203 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 83 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 4vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari

Pri prometni varnosti so obravnavali 29 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (2 osebi sta bili pridržani).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil tehnične izdelke. Podjetje je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19.30 se je na Gosposvetski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je na Pražakovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.05 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je v križišču Šestove ulice s Tržaško cesto v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčila v drog javne razsvetljave. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran