radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče lažje poškodovan
Nekaj pred 8.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika, pri kraju Dole. Policisti PP Metlika so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 65-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil s pripeto prikolico, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 52-letni voznik iz Nemčije. Lažje poškodovanega povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prijeli tatu parfumov
Nekaj pred 19. uro smo prejeli obvestilo iz prodajalne v Novem mestu, kjer naj bi moški ukradel več parfumov in pobegnil iz prodajalne. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in pričeli z aktivnostmi za izsleditev osumljenca. Okoli 20. ure je policist na podlagi opisa opazil osebo podobno osumljencu, ki je prisedla v vozilo, ki je odpeljali proti Žabji vasi. Zapeljali so za njim in ga ustavili. 40-letnemu osumljencu so zasegli nahrbtnik s prirejenim prostorom, obdanim z aluminijasto folijo, tako da alarmna naprava ne zazna ukradenih predmetov. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine
V noči na 1. 8. je na dvorišču stanovanjske hiše nekdo vlomil v osebni avtomobil. Iz predalnika je odtujil denarnico z gotovino, dokumenti in bančno kartico s PIN kodo ter opravil dvig gotovine na dveh bankomatih. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.000 evrov.

Med 31. 7. in 1. 8. je v Novem mestu neznanec vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 6.000 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše v kraju Bedenj na območju PP Črnomelj je med 31. 7. in 1. 8. nekdo odtujil motorno kolo znamke Kawasaki KTX enduro 125 ccm, zelene barve.

Na območju Rigonc je v noči na 2. 8. nekdo vlomil v prodajalno, odtujil več artiklov in z osebnim avtomobilom pobegnil v smeri proti Hrvaški. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas, Slovenska vas, Loče, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 51 državljanov Afganistana, 20 državljanov Rusije, 19 državljanov Pakistana, 12 državljanov Maroka, sedem državljanov Indije, šest državljanov Sirije, šest državljanov Mongolije, tri državljane Kitajske, dva državljana Bangladeša, državljana Kosova, državljana Burundija, državljana Kameruna, državljana Alžirije in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Nesreča pri delu
Črnomaljski policisti so bili nekaj po 12. uri obveščeni o poškodovanem moškem na območju Gornjih Radencev. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 31-letni moški barval ostrešje počitniške hiše in padel z višine okoli štirih metrov. Huje poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran