radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniNa PU Maribor obravnavamo kaznivo dejanje napada na uradno osebo. V Mariboru sta včeraj, okrog 11.30, do policistov pristopila dva moška, eden izmed njiju je policistu zagrozil z uporabo strelnega orožja ter nameril v policista, nakar je tudi policist izvlekel strelno orožje, pri čemer do uporabe orožja ni prišlo, saj sta policista moškega v nadaljevanju obvladala z uporabo prisilnih sredstev. Osumljencu je bila v postopku zasežena polavtomatska pištola kalibra 6,35 mm z nabojnikom in naboji. Odrejeno mu je bilo pridržanje, ki je bilo po izvedeni hišni preiskavi in ostalih preiskovalnih opravilih včeraj, zaradi prenehanja razlogov, tudi odpravljeno. Zoper moškega bo po vseh zbranih obvestilih na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti (300. čl. KZ-1). Kriminalisti prav tako nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran