radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniVčeraj popoldne nas je občan obvestil, da je v centru Celja voznica osebnega vozila zapeljala na pločnik in trčila v ulično svetilko ter si poškodovala gumo in platišče, tako, da vozilo ni bilo več vozno.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je bila krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imela dobre tri promile alkohola.

Voznico smo pridržali do streznitve, sledi obdolžilni predlog.

Naj spomnimo, da je že pri enem promilu alkohola v krvi bistveno motena reakcija oči na svetlobo in da je bistveno zožen zorni kot oči, kar pomeni, da se težko prilagajamo svetlobnim spremembam in ne moremo pravočasno dojemati, kaj prihaja z naše leve in desne strani, kar je lahko še zlasti usodno v križiščih.

Za polovico se zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči se pri enem promilu alkohola poveča za najmanj 25- krat.

Alkohol ne sodi v promet, zato nikar ne vozite če ste pili alkoholne pijače.

Vsak od nas lahko doda svoj doprinos k varnosti na naših cestah. Zato bodimo strpni, spoštljivi in odgovorni udeleženci v cestnem prometu.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

loadposition qrkoda}


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran