radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Letalska policijska enota je z dežurno GRZS ekipo za helikoptersko reševanje v gorah in gorskimi reševalci na tleh, v slabih vremenskih razmerah danes opoldan izvedla reševanje otroka z bolečinami na območju Krnskih jezer. Otrok je bil v spremstvu enega od staršev, okoliščine pa kažejo na zdravstvene težave in objektivne okoliščine nastanka dogodka. Gorski reševalci na tleh so pripravili teren za prihod helikopterja, nakar sta bila otrok in starš z jeklenico dvignjena v helikopter. Opravljen je bil še prevoz v zdravstveno ustanovo.

resevanje krnska jezera 1

resevanje krnska jezera 2

resevanje krnska jezera 3

(Foto: Policija)

Na območju reševanja je bila danes nizka oblačnost, pihal je veter in padal dež, kar so vse okoliščine, ki zvišujejo stopnjo tveganja za pohodnike in težavnost reševanj. Kljub zahtevnim razmeram je bilo zaradi vloženega truda tako reševalcev kot posadke helikopterja reševanje uspešno zaključeno.

Vremenske razmere v gorah so slabe, enako slaba pa je tudi vremenska napoved. Pozivamo k previdnosti in odgovornosti.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran