radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 586 klicev, 184 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 48 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega vozila o čemer smo poročali včeraj.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Ribnici je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli nekaj tisoč evrov.

Dogodek na območju Kamnika, kjer je bila najdena mrtva oseba
Danes, nekaj po 6. uri smo bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi na območju Kamnika. Po do sedaj znanih podatkih je bila starejša oseba najdena pred hišo bivanja. Vzrok smrti še ni znan, niti ni potrjeno da gre za posledico poplav. Ker je območje poplavljeno policisti in službe za reševanje še niso na kraju, da bi preverili vse okoliščine. Ko bodo znane nove informacije glede dogodka, bomo o tem obvestili javnost.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18. ure se je na Viru pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je v naselju Rašica zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Šišenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost mopedistu. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 22. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drog javne razsvetljave, padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi izrednih dogodkov v zvezi poplav, kjer so nekatere reke in potoki predvsem na območju Kamnika prestopile bregove vse opozarjamo, da so posebej previdni, da naj se ne zadržujejo na mostovih ali bližini poplavljenih območij. V kolikor ni nujno naj se ne odpravijo na pot, če pa, pa naj spremljajo razmere v prometu ter obvestila glede zapor cest. Upoštevajte navodila policistov in služb za reševanje.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran