radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 399 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 94:

  • šest s področja kriminalitete, od tega o poskusu vloma in o tatvini;
  • 10 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in dva o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 10 s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 56 o dogodkih, od tega 50 o neprevoznosti cest in poplavljenih območjih, eden o požaru, eden o gorski nesreči, dva o nesreči pri delu in eden o povoženi divjadi.

policija splosniKriminaliteta:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 14. uro obveščeni o izlitju snovi v enem izmed podjetij. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo v podjetju do izliva mešanice vode in čistila iz lovilnega bazena stroja, ki je namenjena za čiščenje orodja. Mešanica je stekla po hali in dvorišču. Na kraju so bili gasilci, ki so mešanico prečrpali v ustrezne posode, tla hale in dvorišče pa so ustrezno sanirali. Mešanica ni nevarna za onesnaženost okolja. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in nadaljujejo s kriminalistično preiskavo ter zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 14.30 obveščeni o padcu kolesarja v Spodnjih Gorjah. 43-letni tuji kolesar je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na bankino in padel čez škarpo. Bil je lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kolesarji so bili letos udeleženi že v 104 (106) prometnih nesrečah. V 14 (19) primerih so bili hudo telesno poškodovani v 81 (66) pa lahko. Povzročili so 53 (57) prometnih nesreč. V 7 (12) primerih so bili hudo telesno poškodovanih, v 424 (38) pa lahko. Številke v oklepajih so za enako obdobje lani.

Blejski policisti so bili včeraj okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti na Bledu. Voznik, državljan Francije, je vozil iz smeri Lesc proti Bledu in na Ljubljanski cesti, na prehodu za pešce z avtomobilom trčil v 22-letno peško. Peška je bila lahko telesno poškodovana. Na kraju ji je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Pešci so bili letos udeleženi že v 34 (28) prometnih nesrečah. V 1 (1) primeru je pešec umrl, 3 (5) so bili hudo telesno poškodovani, 24 (18) pa lahko. Povzročili so 3 (6) prometne nesreče, kjer sta bila 2 (2) lahko telesno poškodovana. Številke v oklepajih so za enako obdobje lani.

Na gorenjskih cestah so policisti letos obravnavali 1071 (988) prometni nesreč. Umrlo je 7 (11) oseb, 40 (53) je bilo hudo telesno poškodovanih, 279 (248) pa lahko. V nesrečah je bilo 105 (80) povzročiteljev pod vplivom alkohola, kar je 9.8 % (8,10 %). Najpogostejši vzrok prometnih nesreč je nepravilni premih z vozilom, sledi mu neprilagojena hitrost. Delež alkoholiziranih povzročiteljev je 12,6 % (10,4 %). Povprečna stopnja alkohola pa 1,34 (1,45) promila. Pri ugotovljenih prometnih prekrških je povprečna stopnja alkohola 0,94 (1,01) promila.

Tujci so bili udeleženi v 265 (239) prometnih nesrečah, kar pomeni, da je to v 24,8 (24,2) %.

Policisti smo ugotovili 2.855 (2.216) kršitev prometnih pravil. Največ prometnih nesreč smo obravnavali v juliju, sledita junij in maj. Dnevno ob petkih, četrtkih in ponedeljkih ter v obdobju med 9. in 15. uro.

Naravne nesreče in prevoznost cest:
Gorenjski policisti so danes med 2.00 in 8.30 sprejeli več kot 60 klicev o neurju s poplavami določenih območij in neprevoznosti državnih in občinskih cest. Določena območja po Gorenjskem so poplavljena, ceste pa popolnoma ali delno neprevozne. Prosimo vse, da upoštevate prometno signalizacijo, navodila policistov in interventnih služb. Ne zadržujte se na krajih, kjer potekajo dela interventnih služb, saj boste s tem omogočili nemoteno delo le teh.

O prevoznosti cest spremljajte https://promet.si/sl. O stanju naravnih nesreč (poplav) pa napotke Uprave RS za zaščito in reševanje na https://www.sos112.si/. Razmere se sproti spreminjajo.

Gore:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o dveh pogrešanih osebah, državljanih Nizozemske. Po podatkih s katerimi razpolagamo sta v jutranjem času odšla iz Rudnega polja na območje Viševnika. V iskanju pogrešanih, ki še vedno poteka, poleg policije sodelujejo tudi gorski reševalci. Naše obvestilo bomo dopolnili, ko bomo imeli več informacij.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran