radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 196 klicev.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 9 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Dopoldan je v Seči zaradi prekratke varnostne razdalje padel 63-letni kolesar. Pred njim sta se kolesarja pričela zaustavljati, on pa je, da bi preprečil trčenje, zavil levo in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Sledi mu globa.

Na avtocesti pri Senožečah je bi opažen kolesar. Policisti so izsledili 28-letnega državljana Nove Zelandije. Izrekli so mu globo, tujec pa je zapustil avtocesto.

V Divači je nekdo ukradel dve kolesi (Rock rider, sive barve in kolo neznane znamke, rumene barve). Vredni sta 400 evrov.

Ob 19.27 so na počivališču Ravbarkomanda ustavili taksi ljubljanske registracije, ki ga je vozil 28-letnik. V vozilu so bili štirje državljani Pakistana. Tujci so bili odpeljani v Azilni dom. Vozniku so policisti odredili hitri test za droge, ki je bil pozitiven na kokain. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.20 je v Portorožu moški pod vplivom alkohola kričal na mimoidoče in grozil. S kršitvami ni prenehal niti po prihodu policistov na kraj, zato so 50-letnemu kršitelju iz Ljubljane odredili pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog za več kršitev.

V Ilirski Bistrici so ob 2. uri ustavili 18-letnega kolesarja. Pri sebi je imel PVC vrečko, v kateri so bili posušeni delci zeleno - rjave barve, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konoplja. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega je odklonil. Izdan mu je bil plačilni nalog (po 106/3/1a ZPRCP). Po opravljeni analizi bo uveden še hitri postopek z izdajo odločbe (po čl. 33/II ZPPPD).

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran