radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo samo včeraj prejeli več kot 900 klicev. Danes v prvi polovici dne več kot 300, kar pomeni, da so bile ves čas na terenu vse razpoložljive patrulje.

Policisti so pomagali pri evakuacijah in reševanju ljudi iz ogroženih območij, urejali promet, skrbeli za pravočasno zavarovanje poškodovanih delov vozišč in mostov, zapirali nevarne odseke cest, pomagali občanom ujetim na neprevoznih delih vozišč… Vse razpoložljive policijske patrulje so bile ves čas tesno vpete v dogajanje.

Poplave niso prizanesle tudi dvema našima objektoma. Voda je zalila policijski postaji Laško in Dravograd.

Z aktivnostmi policisti nadaljujemo tudi danes. Območje, ki ga pokriva Policijska postaja Mozirje je še vedno dobesedno odrezano od sveta, prav tako dobršen del Koroške in tudi Laško.

Fotografije, ki so jih iz zraka posneli kolegi iz Letalske enote o dogajanju na Mozirskem, fotografije koroških kolegov o razdejanju, ki so ga povzročile poplave in plazovi, povedo več kot vse besede.

neurje pu celje 1

neurje pu celje 2

neurje pu celje 3

neurje pu celje 4

Ob vsem trudu policistov, gasilcev, pripadnikov Civilne zaščite, redarjev in drugih služb za reševanje, pa boli dejstvo, da se še vedno najdejo posamezniki, ki ne spoštujejo navodil intervencijskih služb, oznak o zaprtju cest in mostov. Včeraj so nam ogorčeni občani poslali posnetek dveh neodgovornih moških, ki sta se v Celju, v podvoz zalit z vodo, na cesti, ki je že bila zaprta za promet, zapeljala s štirikolesnikom in padla.

Še vedno opozarjamo vse, naj se ne zadržujejo na območjih, kjer je zadrževanje še vedno prepovedano, naj spremljajo prometno dogajanje in obvestila o zaporah cest. Upoštevajo naj prometno signalizacijo, navodila policistov in drugih intervencijskih služb.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran