radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1761 klicev, 309 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 69 nanašalo na kriminaliteto, 74 na javni red in mir, ter 108 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 10 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 42 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 18 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Delo ob poplavah na območju Policijske uprave Ljubljana: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-pu-ljubljana/119425-poplave-na-obmocju-policijske-uprave-ljubljana-najvec-posredovanj-na-obmocju-medvod-siske-kamnika-domzal-zasavja-ter-kocevskega

Opozorilo vsem, da se ne zadržujejo v bližini vodotokov in območij z vodo. Ne opravljajte nepotrebnih poti in po nepotrebnem ne vozite po cestah na prizadetih območjih, da bodo službe za reševanje lahko čim prej odstranile posledice. Upoštevajte vse zapore cest in uporabljajte le poti ki so dovoljene in varne, saj so ceste na zaprtih marsikje spodjedene in s tem lahko povzročite veliko nevarnost ali dodatno škodo. Upoštevajte navodila policistov in drugih služb za reševanje. Spremljajte razmere in se pred vsako načrtovano potjo dobro pozanimajte o prevoznosti cest.

Žal se z nezavarovanim premoženjem pojavlja tudi priložnost, da to izkoristijo tatovi. V primeru da opazite osebe, ki vzbujajo sum, da bi si lahko protipravno prilaščale predmete, o tem takoj obvestite policijo na št. 113.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne predmete in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Kočevju so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili več mobilnih telefonov in denar. Po prvi oceni je nastalo za več tisoč evrov škode.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače. Povzročeno je bilo za okoli 5.000 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več gradbenega in električnega orodja. Povzročili so za več tisoč evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16.30 se je na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke razdalje trčila v vozilo voznice, ki se je pred njo ustavila zaradi razmer v prometu. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženke. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 14. ure se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri so bili v naletnem trčenju udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi odvzema prednosti. Pri tem se je lažje telesno poškodoval povzročitelj nesreče. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran