radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 500 klicev, 134 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 32 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 6 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Policisti so na območju Viča obravnavali vlom v poslovne objekte, od koder je bil odtujen denar, družba je bil oškodovana za okoli 2.000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v vrtni hiški in odtujeni različni predmeti. Lastnika sta oškodovan za skupno okoli 300 evrov.

Roparska tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni o roparski tatvini v centru Ljubljane, kje sta osumljenca vstopila v eno izmed trgovin, odtujila paleto pločevink brezalkoholne pijače in zbežala iz trgovine. To je opazil lastnik trgovine in osumljenca skušal zadržati, eden izmed njiju pa ga je, da bi zadržal odtujene predmete večkrat udaril in ga lažje telesno poškodoval. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki so 18 in 44-letna osumljenca prijeli in jima za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njiju podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja roparske tatvine.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran