radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 88 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 26:

  • pet s področja kriminalitete, od tega o tatvini;
  • devet s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči z materialno škodo;
  • štirje s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega štirje o neprevoznosti cest in dogodkih v povezavi s poplavami in o eden o padcu osebe.

policija splosniAktivnosti policije med evakuacijo občanov Koroške Bele - proženje zemeljskega plazu - 2. dan:
V soboto, 5. avgusta 2023 nekaj pred 4. uro zjutraj so bili policisti obveščeni, da se je sprožil alarm za proženje zemeljskega plazu na plazu Urbas, na območju Koroške Bele v občini Jesenice. Po izvedeni nočni evakuaciji iz sobote na na nedeljo, so se v nedeljo, 6. avgusta 2023, po 7. uri prebivalci lahko vrnili nazaj v svoje domove. V nedeljo dopoldne se je ponovno sestal operativni štab Civilne zaščite Občine Jesenice in sprejel odločitev o ponovni evakuaciji prebivalcev, iz ogroženega območja Koroške Bele, med 20. uro in 7. uro naslednjega dne, v istem obsegu in istem protokolu kot prejšnji dan.

Policisti so pri tem aktivno sodelovali v operativnem štabu, zavarovanju vstopnih točk zaprtega območja in nudenju pomoči prebivalcem pri zapuščanju svojih domov. Čez noči so opravljali kontrolo območja in objektov, ki so bili prazni, zaradi varnosti premoženja in preprečevanja morebitnih vlomov ali drugih kaznivih ravnanj. Pri tem so sodelovali z vsemi drugimi operativnimi službami. Prebivalci so se danes v ponedeljek, 7. 8. 2023 po 7. uri, vrnili nazaj v svoje domove. Po podatkih, ki jih imamo, bo operativni štab zasedal ponovno danes dopoldne in sprejel odločitve o nadaljnjih aktivnostih ter javnost obveščal po določenih komunikacijskih kanalih. Več: https://www.jesenice.si/

Aktivnosti, ki jih je izvajala policija so dostopne na facebook povezavi Policijske uprave Kranj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0318QNu6QpVs62Mti831eDNy143TPUSJv38erCir7X81ten4wmZkdSL72dFBtF8pWwl&id=100069388471679

koroska bela 2.dan policist kontrola domov 1

koroska bela 2.dan policist kontrola domov 2

koroska bela 2.dan policist sodelovanje

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran