radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 4. 8. in 7. 8. posredovali v 238 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 739 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brestanici so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Sevnici kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, vlomov, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Neprilagojena hitrost
5. 8. okoli 17.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika, pri Gornji Težki Vodi. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 71-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 54-letnega voznika. Povzročiteljici, ki se je v nesreči lažje poškodovala, bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Padec motorista
Policisti PP Sevnica so bili 6. 8. nekaj pred 22. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo mladoletnik, ki naj bi se poškodoval pri padcu z motorjem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih, naj bi mladoletnik z motorjem vozil po gozdu pri Prešni Loki, kjer je izgubil oblast nad motorjem, padel in se hudo poškodoval. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nasilnežu prepoved približevanje žrtvi
Policisti PP Šentjernej so bili 5. 8. obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 62-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad ženo in ji grozi. Zaščitili so žrtev in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika in zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Šentjernejski policisti prijeli tatove
Policisti PP Šentjernej so 4. 8. okoli 20.30 zalotili in prijeli osumljence, ki so na območju Šmalčje vasi odtujili več predmetov. Ugotovljeno je bilo, da so 26-letni storilec in dva mladoletnika iz zbirno reciklažnega centra odtujil več predmetov in jih naložili v osebni avtomobil. Predmete so policisti zasegli in vrnili oškodovancu. Zoper osumljence bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo in o dejanjih mladoletnikov obvestili pristojni center za socialno delo.

Vlomi in tatvine
Med 30. 7. in 5. 8. je na območju Orehovice nekdo skozi vrata poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, na vratih pa je povzročil za okoli 100 evrov premoženjske škode.

V Gotni vasi je 5. 8. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil plinski gorilnik in kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Črnomlju so med 5. 8. in 6. 8. neznanci vlomili v poslovne prostore podjetja in odtujili bakrene polizdelke. Z vlomom in tatvino so povzročili za okoli 10.000 evrov premoženjske škode.

Med 25. 7. in 5. 8. je v Novem mestu nekdo vlomil v kletne prostore stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo
Policisti so med opravljanjem nalog na območju Rigonc 5. 8. ustavili voznika osebnega avtomobila Opel vectra italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Moldavije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 4. 8. in 7. 8. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Podgračeno, Gabrje pri Dobovi, Ribnica, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Mokrice, Rakovec, Bukošek) izsledili in prijeli 430 državljanov Afganistana, 132 državljanov Maroka, 106 državljanov Pakistana, 62 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Indije, 16 državljanov Turčije, 16 državljanov Rusije, 14 državljanov Konga, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Sirije, sedem državljanov Iraka, šest državljanov Irana, štiri državljane Alžirije, tri državljane Kameruna, dva državljana Šrilanke, dva državljana Egipta in državljana Palestine. Na območju PP Krško (Krško) so prijeli 13 državljanov Afganistana in na območju PP Metlika (Križevska vas) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Najden mrtev moški
Policisti PP Novo mesto so bili 6. 8. okoli 21. ure obveščeni, da je bil v Ivanji vasi v neposredni bližini potoka Temenica najden mrtev moški. Zdravnik na truplu ni ugotovil znakov nasilja, vzrok smrti pa bo znan po opravljeni sanitarni obdukciji. Policisti so potrdili identiteto 35-letnega moškega z območja Mirne Peči in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran