radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 693 klicev, 200 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 53 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 12 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Genesis in kolo znamke Nakamura. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

Na območju Bežigrada so obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujena denarnica z dokumenti in nekaj denarja. Lastnik je bil oškodovan za okoli 100 evrov.

Roparska tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni o roparski tatvini, ki je bila izvršena okoli 22. ure na območju centra Ljubljane. Neznani storilec je ogovoril oškodovanca, nato pa mu zagrozil s pretepom in od njega zahteval denar. Odtujil mu je nekaj deset evrov in nato z rok strgal še uro ter pobegnil. Oškodovanec je stekel za njim, v tem času pa se je osumljenec obrnil, oškodovanca večkrat udaril in ga lažje telesno poškodoval, nato pa ponovno zbežal.

Opis storilca:

  • moški, visok okoli 175 cm, star okoli 20 let, suhe postave, rjavih temnih las, rjavih oči, oblečen v umazana oblačila, govoril je slovensko.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 21.30 se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 se je na cesti od Kozarišča proti Leskovi dolini zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika tovornega in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri proti Leskovi dolini zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se lažje telesno poškodovala voznik potnik v osebnem vozilu. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran