radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 87 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 38:

  • pet s področja kriminalitete, od tega dva o tatvini;
  • 15 s področja prometne varnosti, od tega šest o prometni nesreči z materialno škodo;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • trije o dogodkih, od tega eden o požaru in eden o povoženi divjadi.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 20. uro o tatvini e-skiroja, ki je bil parkiran na območju Kranja. Neznani storilec je s tatvino e-skiroja, znamke Wolf Warrior, črne barve, oškodovanca oškodoval za okoli dva tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti opozarjamo, da svoja kolesa, skiroje ne puščate nezavarovana brez nadzora, jih priklenete s ključavnicami na mesta, ki so zato določena in kjer bodo veliko bolj varna, kot če jih samo parkirate pred objekti, trgovinami itd.. Več nasveto na spletni strani policije https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-koles ali facebook PU Kranj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02LGkBeYcvBUCWPgACzW9M5WPj8YVoGqsn6kthPY79QotFP2yheKhpBiAqJYRE9h4Gl&id=100069388471679

qr koda popis podatkov kolo

policija splosniPrometna nesreča z materialno škodo:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči na Cesti Železarjev, kjer je 24-letni voznik, z avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil voznice pred njim. Iz enega izmed avtomobilov se je kadilo, zato so bili na kraju tudi gasilci. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Požar:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj čez 10. uro obveščeni o požaru na avtomobilu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je voznik avtomobil parkiral, zatem pa se je začelo izpod pokrova motorja kaditi in goreti. Požar so pogasili gasilci. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila v povožena na območju Radovljice

Aktivnosti gorenjskih policistov v času poplavne ujma in opozorilo občanom na samozaščitna ravnanja:
Gorenjski policisti so v sklopu aktiviranega načrta zaščite in reševanja v teh dneh prav tako sodelovali v štabih civilne zaščite ter opravljali temeljne policijske naloge. Pri tem so nudili pomoč pri evakuacijah občanov, zapiranju določenih poplavnih območij, cest in drugih infrastrukturnih komunikacij.

Zdaj, ko se razmere umirjajo, opozarjamo občane, naj bodo pozorni na osebe, ki bi pod pretvezo ponujali pomoč prizadetim v ujmi, saj vsak nima ravno takšnega namena. Če bi na ogroženih območjih pri dejanjih, ki ne sovpadajo z dobrim namenom, opazili neznance, naj takoj obvestijo policiste na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113. Le tako lahko zmanjšamo možnosti vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj.

Na poplavnih in evakuacijskih območjih so policisti prisotni ves čas, kjer opravljajo zavarovanja vstopnih točk območij, nudijo pomoč prebivalcem pri zapuščanju in vračanju v svoje domove. Opravljajo kontrolo območja in objektov, ki so prazni ter skrbijo za varnost premoženja in preprečevanja morebitnih vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj. Pri tem sodelujejo z vsemi drugimi operativnimi službami.

Vse informacije o odločitvah operativnega štaba Civilne zaščite Občine Jesenice, o evakuaciji prebivalcev iz ogroženega območja Koroške Bele, dobite na https://www.jesenice.si/ali vzopstavljeni SOS številki 030/ 787 507.

Aktivnosti policije v času poplavne ujme: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/119455-aktinosti-policije

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran