radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 196 klicev, od tega 75 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 8 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo,
  • odrejeno je bilo pridržanje 1 vozniku zaradi vožnje pod vplivom alkohola,
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru.

policija splosniMoški ponoči razgrajal in poškodoval gostinski objekt v Mariboru
Policisti PP Maribor II so ob 00.23 obravnavali 33-letnega moškega zaradi kršitve javnega reda in miru v notranjosti enega izmed gostinskih lokalov v Mariboru, ki je bil v tem času že zaprt. Prav tako ga obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari po 220. členu Kazenskega zakonika, saj je z razbijanjem v gostinskem lokalu povzročil, po prvi nestrokovni oceni, za približno 200.000,00 EUR škode. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, moškemu izdali plačilni nalog zaradi več kršitev določil Zakona o javnem redu in miru, po vseh zbranih obvestilih in drugih dejanjih pa bo v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku zoper osumljenega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Na avtocesti ustavljen prehiter voznik
Mariborska prometna policista sta včeraj, 7. avgusta 2023, opravljala nadzor cestnega prometa s policijskim vozilom, ki ima vgrajen videonadzorni sistem Provida 2000. Med ugotavljanjem prekoračitev hitrosti na avtocesti A4 sta okrog 10.35, na odseku avtoceste med Slivnico in Hajdino, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h, ugotovila, da je 41 letni tuji državljan kot voznik osebnega avtomobila znamke FORD na razdalji 1.044 metrov vozil s povprečno hitrostjo 206 km/h. Predpisana sankcija za ugotovljeni prekršek prekoračitve največje dovoljene hitrosti vožnje je globa 1.200,00 € in 9 kazenskih točk.

avtocesta hitrost provida 206kmh

Poziv k samozaščitnem in previdnem ravnanju na prizadetih območjih
Na območju celotne Slovenije po nedavnih vremenskih ujmah in poplavah potekajo številne aktivnosti glede odprave posledic. Ob tem policisti opozarjamo in ozaveščamo, da je potrebno v skladu z možnostmi samozaščitno ravnati, predvsem na objektih, ki so trenutno izpraznjeni ali občasno brez nadzora, saj lahko pride do tatvin, kraj ali vlomov na prizadetih območjih. Tudi policisti bomo s svojo prisotnostjo preventivno delovali prav z namenom zavarovanja premoženja in preprečevanja kaznivih dejanj ali drugih negativnih pojavov.

Poleg tega ponovno opozarjamo, da so nekatere ceste še zmeraj zaprte, zaradi česar pozivamo voznike in druge udeležence v cestnem prometu, da do odprtja trenutno zaprtih odsekov cest teh ne uporabljajo in se tako ne izpostavljajo nevarnostim.

Boštjan Velički
vodja službe
Policijska Uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran