radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 118 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 44:

  • sedem s področja kriminalitete, od tega dva o tatvini;
  • 16 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in osem o prometni nesreči z materialno škodo;
  • pet s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju, policisti so pridržali eno osebo;
  • pet o dogodkih, od tega eden o gorski nesreči.

policija splosniDve tatvini:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 9.30 obveščeni o tatvini žlebov iz gostinskega objekta. Neznani storilec si je v daljšem časovnem obdobju protipravno prilastil okoli 30 m žlebov. Podjetje je s tem dejanjem oškodoval za okoli tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 14. uro obveščeni o tujem vozniku, ki je natočil gorivo na enem izmed bencinskih servisov in se odpeljal, ne da bi gorivo plačal. S tem je podjetje oškodoval za okoli 50 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj čez 11. uro obveščeni o prometni nesreči med kolesarjem in voznikom avtomobila. 34-letni kolesar je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del stoječega avtomobila voznika, ki je bil pred njim. Kolesar je bil telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči v Gozd Martuljku, v kateri je 61-letni tuji voznik, zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal desno izven vozišča. V avtomobilu je imel še tri potnike. Eden je bil telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti, kjer je 28-letna tuja voznica, zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avtomobil voznice pred njo. Policisti za 28-letno voznico vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 23. uro obveščeni o prometni nesreči s pobegom na območju Kranja, v kateri je voznik na parkirnem prostoru trčil v parkiran avtomobil in s kraja odpeljal. V nadaljevanju so ga policisti izsledili in z njim opravili postopek. 42-letni voznik je zaradi nepravilnega premika z avtomobilom trčil v drug parkiran avtomobil in s kraja odpeljal. Bil je pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Zanj za prometno nesrečo policisti vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj nekaj pred 22. uro obravnavali 30-letnega moškega, ki je po podatkih s katerimi razpolagamo, v vinjenem stanju udaril drugega moškega. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Gore:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 16.40 obveščeni o gorski nesreči na območju Rudnice, občina Bohinj. 90-letni moški je sestopal po poti Rudnica – Široka polica – vas Brod. Po podatkih s katerimi razpolagamo je v bližini Široke police med hojo zdrsnil in padel v globino. Zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju umrl. Na kraju so bili gorski reševalci GRS Bohinj, dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS in policist gorske enota. S helikopterske slovenske policije je bil prepeljan v dolino. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

helikopter rudnica

Opozorilo občanom na samozaščitna ravnanja:
Zdaj, ko se razmere po poplavni ujmi umirjajo, opozarjamo občane, naj bodo pozorni na osebe, ki bi pod pretvezo ponujali pomoč prizadetim v ujmi, saj vsak nima ravno takšnega namena. Če bi na ogroženih območjih pri dejanjih, ki ne sovpadajo z dobrim namenom, opazili neznance, naj takoj obvestijo policiste na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113. Le tako lahko zmanjšamo možnosti vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj.

Na poplavnih in evakuacijskih območjih so policisti prisotni ves čas, kjer opravljajo zavarovanja vstopnih točk območij, nudijo pomoč prebivalcem pri zapuščanju in vračanju v svoje domove. Opravljajo kontrolo območja in objektov, ki so prazni ter skrbijo za varnost premoženja in preprečevanja morebitnih vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj. Pri tem sodelujejo z vsemi drugimi operativnimi službami.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran