radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 170 klicev, od tega 90 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 8 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 voznikoma zaseženo vozilo,
  • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru,
  • 1 pridržan kršitelj javnega reda in miru,
  • 1 požar.

policija splosniV UKC Maribor kršil javni red in mir in bil pridržan
Policisti so včeraj ob 11.08 posredovali v UKC Maribor, kjer je bil 44-letni moški agresiven in grozil zdravniku ter nato še varnostnikom. Ker je pod vplivom alkohola kršil javni red in mir in je kljub posredovanju policistov obstajala nevarnost, da bo nadaljeval s kršitvijo, je bil pridržan do iztreznitve.

Požar na gospodarskem objektu
Ob 11.09 je bil Operativno komunikacijski center obveščen o požaru na gospodarskem poslopju na območju PP Slovenska Bistrica. Na kraju so posredovali tudi gasilci, ki so požar najprej omejili, nato tudi pogasili. Po prvi nestrokovni oceni je na objektu nastala materialna škoda v višini približno 25.000 EUR. Živali ali ljudje niso bili ogroženi oz. poškodovani. Glede na ugotovitve ogleda sumimo, da je prišlo do požara zaradi samovžiga sena, po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvi drugih okoliščin bomo o ugotovitvah obveščali pristojno okrožno državno tožilstvo.

Vlom v hišo, odtujeno orožje, zlatnina in denar
Policisti PP Slovenska Bistrica obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo, kar so lastniki ugotovili ob vrnitvi z dopusta. Z opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil skozi okno, ki je bilo sicer priprto na nagib. V notranjosti je odtujil tri lovske puške, zračno puško, strelivo, zlatnino in gotovino. Skupna materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 16.000,00 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvesitl in drugimi ukrepi za preiskovanje kaznivega dejanja.

Obravnavni tujci, ki so zaprosili za mednarodno zaščito
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so obravnavali 4 državljane Rusije, ki so jih sicer avstrijski varnostni organi zavrnili na vstopu iz Slovenije v Avstrijo. Vsi tujci so podali namero za mednarodno zaščito, zato so bili po postopku odpeljani v azilni dom.

Poziv k samozaščitnem in previdnem ravnanju na prizadetih območjih, obveščati policijo v primeru opažanja sumljivih oseb ali vozil
Še vedno opozarjamo oz. pozivamo, da je potrebno v povezavi z odpravljanjem posledic neurij in poplav ravnati samozaščitno v skladu z možnostmi, predvsem na objektih, ki so trenutno izpraznjeni ali občasno brez nadzora, saj lahko pride do tatvin, kraj ali vlomov na prizadetih območjih. Tudi policisti bomo s svojo prisotnostjo še naprej preventivno delovali prav z namenom zavarovanja premoženja in preprečevanja morebitnih kaznivih dejanj ali drugih negativnih pojavov.

Na nekaterih območjih po Sloveniji je Policija namreč že zabeležila nekaj tatvin in vlomov, prav tako so bila opažena vozila oz. osebe, ki bi si lahko ogledovala območja s takšnimi nameni. Zaradi tega vse pozivamo, da v kolikor kdorkoli opazi sumljive osebe ali vozila, da so pozorni na njihov osebni opis, si po možnosti zapomni oz. zapiše registrsko številko ali druge posebne značilnosti ter o tem obvesti najbližjo policijsko postajo ali to sporoči na telefonsko številko 113.

Boštjan Velički
vodja službe
Policijska Uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran