radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 292 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 86:

- 15 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu, štirje o tatvini, eden o nedotakljivosti stanovanja, o ropu in o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;

- 21 s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči z materialno škodo;

- 13 s področja javnega reda in miru, od tega šest o kršitvi na javnem kraju, policisti so pridržali eno osebo;

- 10 o dogodkih, od tega dva o povoženi divjadi.

policija splosniKriminaliteta:
O pojavu dveh državljanov Bolgarije, ki sta v sredo neupravičeno vstopila v novogradnjo na območju Škofje Loke, smo vas včeraj že obveščali s posebnim obvestilom.

Rop
Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 4. uro zjutraj obveščeni o ropu. 19- in 18. letna moška sta na Cesti svobode pristopila do dveh državljanov Irske in jima z grožnjo o uporabi sile zagrozila, da jima morata izročiti denar. Eden od Ircev je takoj pobegnil, od drugega pa sta si protipravno prilastila ročno uro in denarnico z vsebino. Na kraju sta intervenirala varnostnika zasebno varnostne službe, ki sta oba osumljena zadržala do prihoda policistov. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, ki so oba osumljenca prijeli ter jima odvzeli prostost za čas zbiranja obvestil. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivega dejanja ropa. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Za kaznivo dejanje ropa je zagrožena kazen zapora od treh do petnajst let.

Dva vloma:
Jeseniški policisti so bili v sredo okoli 8.30 obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik. Neznani storilec si je čez noč protipravno prilastil več električnih kablov. S tem dejanjem je oškodoval podjetje za več kot deset tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 9. uro obveščeni o vlomu v hišo. Neznani storilec je čez noč nasilno vstopil v notranjost hiše skozi okno. Pregledal je prostore in si protipravno prilastil denar in nakit. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili v sredo nekaj pred 20. uro obveščeni o tatvini registrske tablice na parkiranem avtomobilu. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Na območju Bohinja so bili policisti včeraj nekaj čez 7. uro obveščeni, da je bila čez noč v enem izmed kampov storjena tatvina več koles. Odtujeno je bilo cestno kolo, znamke Canyon CF SLX, modre barve, gorsko kolo Scott Spark 960 XL, modro-oranžne barve ter kolo Scott Spark 970 M, črno-rumene barve. Za vsako kolo je neznani storilec oškodoval lastnika do tri tisoč evrov. Vsa kolesa so bila priklenjena. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Jeseniški policisti so danes okoli pol ene zjutraj obravnavali nasilje 51-letnega moškega nad izven zakonsko partnerico. Moškemu so zaradi nasilnih dejanj izrekli prepoved približevanja. Policisti o dejanjih moškega zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Tatvina in ponarejanje listin:
Blejski policisti so prejšnji teden obravnavali 32-letnega moškega, državljana Srbije, ki je 1. avgusta 2023 v nočnem času na območju Bleda, pristopil do službenega vhoda enega izmed gostinskih obratov in si z mize ob vhodu protipravno prilastil dva mobilna telefona, ki sta pripadala zaposlenim. Z navedenim dejanjem je enega oškodovanca oškodoval za okoli 700 evrov, drugega pa za okoli 1.000 evrov. Policisti so osumljenca v nadaljevanju izsledili na območju Bleda in pri njem poleg omenjenih dveh telefonov, našli še štiri mobilne telefone, za katere ni znal pojasniti njihovega izvora. Za dva se je ugotovilo, da pripadata enemu izmed podjetij. Z dejanjem je podjetje oškodoval za 340 evrov. Za preostala dva telefona pa policisti o lastniku še zbirajo obvestila. Mobilni telefoni so bili zaseženi in znanim lastnikom tudi vrnjeni. Med postopkom so pri moškem našli tudi osebno izkaznico Republike Hrvaške na njegovo ime, za katero se je v postopku ugotovilo, da je ponarejena. V nadaljevanju se je ugotovilo, da je osumljeni državljan Srbije. Policisti so moškemu odvzeli prostost za čas zbiranja obvestil in ga naslednji dan s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

32-letni je utemeljeno osumljen kaznivih dejanj tatvine in ponarejanje listin, za kar je za vsako kaznivo dejanje zagrožena kazen zapora do treh let.

Javni red in mir:
O sredinem vsiljivem beračenju državljanke Romunije na območju Škofje Loke smo vas obveščali včeraj že s posebnim obvestilom.

Divjad:
Divjad je bila v povožena na območju Šenčurja.

Dela na območjih poplav in neurja:
Policisti opozarjamo vse, ki se napotujete na območja, ki so jih prizadele poplave ali območja, ki jih je pred časom zajelo neurje, da pristojne interventne službe izvajajo intenzivno sanacijo. Določena območja, ki so med drugim tudi izhodiščne točke pohodnikov v naše gore, so zaprta tudi z ustrezno prometno signalizacijo (dolina Radovna, Krma, Kot, Draga, itd...).

V imenu vseh izvajalcev vas pozivamo, da upoštevate njihova navodila in prometno signalizacijo. S tem boste pripomogli k varnejšemu in nemotenemu opravljanju del ter čim hitrejši sanaciji prizadetih območij. Policisti bomo v sodelovanju z ostalimi nadzornimi službami poostreno nadzirali spoštovanje prometne signalizacije in zoper tiste, ki jo ne bodo upoštevali tudi represivno ukrepali! Hvala, ker boste upoštevali poziv. Pred odpravo na pot, v gore, si preberite: https://www.pzs.si/; https://www.grzs.si/;https://promet.si/sl; https://www.sos112.si/; http://www.arso.gov.si/; https://www.policija.si/.

Opozorilo občanom na samozaščitna ravnanja in aktivnosti policije na območju Gorenjske:
Zdaj, ko se razmere po poplavni ujmi umirjajo opozarjamo občane, naj bodo pozorni na osebe, ki bi pod pretvezo ponujali pomoč prizadetim v ujmi, saj vsak nima ravno takšnega namena. Če bi na ogroženih območjih pri dejanjih, ki ne sovpadajo z dobrim namenom opazili neznance, naj takoj obvestijo policiste na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113. Le tako lahko zmanjšamo možnosti vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj, Gorenjski policisti smo poostrili nadzor nad območji. Z izajanjem policijskega dela v skupnosti, naj bo partnerska vez z občani vodja policijskega okoliša (VPO): https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-kranj/vpo-pu-kr

Aktivnosti gorenjski policistov, opozorila in nasveti za občane z včerajšnje izjave za javnost: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-pu-kranj/119493-aktivnosti-gorenjskih-policistov-ob-poplavah

Policija je še naprej aktivno vključena v izvajanje nalog v povezavi s poplavami na celotnem prizadetem območju, o čemer javnost sproti obvešča. Več nasvetov: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-pu-celje/119464-zaradi-varovanja-premozenja-smo-policisti-na-poplavljenih-obmocjih-okrepili-prisotnost

Poplavna ujma prizadela tudi Gorenjsko, evakuacija občanov na Koroški Beli. Več: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-pu-kranj/119473-poplavna-ujma-mocno-prizadela-tudi-gorenjsko-porocilo-s-terena

Včeraj je na Gorenjsko, natančneje v Poljansko dolino, kjer so bile posledice poplavne ujme najhujše, v pomoč gasilcem in strojni gasilski mehanizaciji prišla tudi posadka z vodnim topom policije. Več: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/119476-s-policijsko-opremo-v-pomoc-na-poplavljena-obmocja-v-poljansko-dolino-vodni-top-ki-bo-pomagal-s-cest-odstraniti-blato-pred-dnevi-z-droni-iskali-ljudi-za-evakuacijo

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran