radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1161 klicev, od tega 369 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 76 nanašalo na kriminaliteto, 111 na javni red in mir, ter 127 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 27 tatvin, 9 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 1 nesreč0 s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 29 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 14 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 8 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena motoristična torba. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bil odtujen kompresor. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Drzna tatvina:
V petek, okoli 12. ure je na območju Litije neznanec pristopil do stanovanjske hiše in s pretvezo, da bo opravljal gradbena dela na cesti, izvabil oškodovanko iz hiše in jo s pogovorom zamotil. Med tem je drug storilec vstopil v hišo, jo preiskal in odtujil nekaj sto evrov gotovine. S kraja sta se nato odpeljala s sivim osebnim vozilom, ki je bilo parkirano v bližini.

Opis storilca:

  • moški star okoli 50 let, visok okoli 175 cm, srednje postave, črnih las, oblečen je bil v temne strgane hlače in temno majico s kratkimi rokavi.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bomo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore.
Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Prometna varnost
V soboto, okoli 15. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Strmec v kateri je bila samoudeležena motoristka. Ugotovljeno je bilo, da je vozila iz smeri Gradišča proti Dolam pri Litiji, ko je v ostrem ovinku zapeljala na desni rob vozišča in padla. V nesreči se je huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 10. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Dragomerju v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da se je voznik iz stranske vključeval na glavno cesto in pri tem izsilil prednost vozniku, ki je vozil po prednostni cesti. V nesreči sta se drug voznik in njegova sopotnica lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekdrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 20. uro je na cesti iz Cerknice proti Grahovem prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi voznik traktorja in trije vozniki osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik traktorja ustavil delno na cesti, zato je voznica, ki je pripeljala v isti smeri vozilo za traktorjem ustavila. V njeno vozilo pa sta nato trčila najprej voznica, nato pa še voznik osebnega vozila, ki sta vozila na prekratki varnostni razdalji. Prva voznica je bila v nesreči lažje poškodovana. Zoper traktorista in zadnja dva voznika sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 16.30 ure je na Malem vrhu pri Šmarju prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik tovornega vozila, ki ni upošteval pravil prednosti in tako pri vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost kolesarju. V nesreči se je kolesar lahko telesno poškodoval. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek.

V petek, okoli 7.30 je na cesti med Zagorjem in Litijo prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je pričel prehitevati vozila pred seboj, pri tem pa je spregledal voznika, ki je pred njim že pričel zavijati. V trčenju sta se oba lažje poškodovala, zoper povzročitelja pa sledi prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 12. uro je na Ljubljanski cesti v Trzinu prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je sopotnica v vozilu v katerega je trčil, lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 3 prometne nesreče v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V 2 primerih je šlo za padec kolesarja zaradi neprilagojene hitrosti, v drugem za padec motorista zaradi vožnje preblizu desnemu robu. V vseh primerih so se lažje poškodovali in bodo zoper njih uvedeni prekrškovni postopki.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran