radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV zadnjem tednu je bilo veliko policistov napotenih na poplavna območja, kjer še naprej opravljajo naloge varovanja premoženja. Sodelovanje z občani na teh območjih je resnično dobro, saj vsakodnevno prejemamo informacije, s katerimi lahko učinkovito preprečujemo kazniva dejanja. Vsekakor pa so storilci kaznivih dejanj še kako aktivni tudi na območjih, ki jih neposredno niso prizadele poplave in kjer policisti opravljajo redno delo pri skrbi za javno varnost in preprečevanje kriminalitete.

Včeraj ponoči nas je občan obvestil, da dve osebi poskušata vlomiti v gostinski lokal na območju Tacna. Policisti so ob prihodu na kraj tam izsledili 22 in 33-letnika, ki sta vlamljala v lokal, vendar so jima policisti dejanje preprečili. Zoper oba bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

V istem času so policisti v Grosuplju pri obhodu terena opazili 21 in 38-letnika, ki sta vlomila v parkirano osebno vozilo in iz njega odtujila gotovino. Oba sta bila pridržana za nujno potreben čas, zoper njiju pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V zgodnjih jutranjih urah pa smo bili obveščeni o sumljivem dogajanju pri stanovanjski hiši v Mostah, kjer so policisti zalotili 41 in 55-letnika, ki sta ravno zapuščala hišo, v katero sta vlomila. Iz hiše sta odtujila kar nekaj nakita, ki pa je bil vrnjen lastnikom. Tekom postopka se je 55-letnik s ponarejenimi dokumenti izdajal za drugo osebo. Zoper oba je bilo odrejeno pridržanje in bosta tekom današnjega dne privedena pred preiskovalnega sodnika.

V petek so moščanski policisti takoj po izvršitvi ropa, kjer je storilec z nožem zahteval vrednejše stvari, izsledili mladoletnega storilca v neposredni okolici. Danes ponoči pa so pri vlomu v gostinski objekt v centru mesta zalotili dve mladoletnici. Zoper vse pa sledijo ustrezni postopki. Več podatkov o teh dveh kaznivih dejanjih zaradi določil 287. člena Kazenskega zakonika ne moremo posredovati, saj so v dejanja vpletene mladoletne osebe.

Občankam in občanom se zahvaljujemo za posredovane informacije in pozivamo, da nam zaznana sumljiva ravnanja sporočijo na interventno številko policije 113. Tako lahko pomagajo preprečiti storilcem, da bi oškodovali bodisi njih, bodisi njihove sosede, znance ali povsem naključne mimoidoče. Skupaj lahko zagotovo bolje poskrbimo za varnost vseh prebivalcev Slovenije.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran