radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 135 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 44:

  • dva s področja kriminalitete;
  • 20 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in deset o prometni nesreči z materialno škodo;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o gorski nesreči, o požaru dva o povoženi divjadi.

policija splosniPrometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Policisti smo bili včeraj nekaj čez 14. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti Jesenice-Kranjska Gora, v križišču za avtocesto na Hrušici. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 67-letni voznik vozil iz smeri Jesenic proti Kranjski Gori in v križišču za avtocesto na Hrušici, pri zavijanju levo, z avtomobilom izsilil prednost motoristu, ki je pravilno peljal v smeri Jesenic. Motorist in sopotnica sta bila hudo telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za 67-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Cesta je bila na tem delu zaprta za ves promet dobri dve uri.

Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Zasipa. Voznik je z mopedom padel in se lahko telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Moped je vozil pod vplivom alkohola (1,3 mg/l, kar je okoli 2,7 promila). Policisti zanj za prometno nesrečo vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Policisti so bili včeraj nekaj pred 20. uro obveščeni še o prometni nesreči na območju Bohinja. 39-letni voznik je vozil iz smeri Bohinja proti Savici in v levem ovinku z avtomobilom čelno trčil v avtomobil tujega voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. V avtomobilu tujega voznika sta bila še dva potnika. Vsi trije so bili lahko telesno poškodovani. Prav tako je bil lahko telesno poškodovan 39-letni voznik, za katerega okoliščine kažejo, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Bil je tudi pod vplivom alkohola (1,28 mg/l, kar je okoli 2,7 promila). Odrejen mu je bil strokovni pregled. Na kraju je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in vse tri iz avtomobila tujega voznika z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za 39-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Preventiva alkohol:
Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez vozniških dovoljenj in posledično storijo še prometno nesrečo! Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola.
Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika, bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj.

Bodite odgovorni. Bodite varni.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

qr koda preventiva alkohol

Gore:
Včeraj okoli 13.40 je potekalo gorsko reševanje na območju Konjskega sedla. 53-letna pohodnica se je pri sestopu s Kredarice poškodovala in ni mogla nadaljevati poti. Na kraju so bili gorski reševalci GRS Mojstrana, dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS in policist gorske enote. S helikopterjem slovenske policije je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Požar:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 15.30 obveščeni o požaru na avtomobilu. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je avtomobil vozniku vžgal med vožnjo. Pogorel je v celoti. Požar so pogasili gasilci. Policisti zbirajo obvestila in bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran