radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v ponedeljek in torek intervenirali v 137 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 298 klicev.

Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 s hujšimi in 4 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 10 tatvin ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 21 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih dveh dnevih obravnavali 30 nezakonitih prehodov državne meje.

14. 8.
V Izoli je nekdo iz pritličnega stanovanja ukradel moško torbico z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami. Z ukradeno kartico je zatem v Kopru uspel dvigniti gotovino.

Na plaži v Izoli je prijaviteljici nekdo ukradel mobilni telefon Samsung Galaxy A14.

V Kopru je nekdo na Markovcu ukradel odklenjen e-skiro znamke Ninebot. Kasneje ga je voznik našel, vendar poškodovanega. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 20.50 smo bili obveščeni, da od Šembij proti Ilirski Bistrici vijuga voznik osebnega avtomobila. Policisti so ustavili 42-letnika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

15. 8.
Ob 0.45 je pri Pradah padel 24-letni voznik mopeda in se pri tem huje poškodoval (zlom golenice). Odrejen je bil strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti alkohola, mamil oz. drugih psihoaktivnih snovi v organizmu. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah sledi ustrezen ukrep po ZPrCP.

V Kopru je nekdo ponoči ukradel parkiran in zaklenjen električni skiro, vreden 400 evrov.

Dopoldan so pri Razdrtem ustavili voznika, ki pred tem ni upošteval zvočnih in svetlobnih znakov za ustavljanje. 57-letniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,59 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Na kolesarki poti pri Izoli je dopoldan z električnim skirojem padla 40-letnica in se pri tem huje poškodovala (poškodba kolena).

Ob 13.30 je pri Divači 48-letni voznik osebnega avtomobila peljal 152 km/h, kjer je omejitev 90 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.
Zatem so 38-letnemu vozniku motornega kolesa izmerili hitrost 175 km/h na delu, kjer je omejitev 90 km/h.
Ob 17.20 pa so pri Kastelcu 22-letnemu motoristu izmerili hitrost 180 km/h pri omejitvi 90 km/h.

Na Debelem rtiču je nekdo kopalcema ukradel mobilni telefon znamke Xiaomi tip Redmi 10, nekaj kovancev in bančno kartico.
V Strunjanu pa so kopalcu ukradli denarnico z bančnimi karticami, dokumenti in gotovino.

Ob 23.10 je v Kopru voznica osebnega avtomobila trčila v vozilo in odpeljala. Policisti so izsledili 56-letno domačinko, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,64 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

16. 8.
Ob 2.54 smo bili obveščeni, da je v Kopru s tretjega nadstropja padel 28-letnik. Odpeljan je bil v SB Izola, od koder so nas zjutraj obvestili, da je umrl. Okoliščine se še preverjajo, odrejen je bil tudi strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila.

Ob 3.15 nas je obvestil domačin, da je v Postojni zalotil osebo, ki je plezala na balkon. Osumljeni se je prestrašil in pobegnil, vendar je pred tem že ukradel denarnico z dokumenti in gotovino ter mobilni telefon Samsung Galaxy A13. Osumljenca policisti intenzivno iščejo.

Ob 11.24 smo bili obveščeni, da je pri skladišču soli v Portorožu osebni avto zapeljal v morje. Na kraj so bili takoj napoteni reševalci, gasilci, policisti in potapljači. Iz vozila (registrsko območje KP) so potegnili dve starejši osebi in ju oživljali, vendar je kljub temu zdravnica ob 12.21 potrdila smrt obeh in odredila sanitarno obdukcijo. Vse okoliščine se še preverjajo, prav tako tudi identiteta obeh.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran