radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 625 klicev, od tega 224 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 48 nanašalo na kriminaliteto, 60 na javni red in mir, ter 79 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 11 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena kovinska blagajna. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 13. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Vilharjevi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil v napačno smer po kolesarski stezi, zaradi česar je vanj trčil voznik osebnega vozila. Kolesar se je v nesreči lažje poškodoval. Zoper kolesarja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure smo bili obveščeni o padcu kolesarke na Vošnjakovi ulici v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla in se lažje poškodovala. Zoper kolesarko bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure smo bili obveščeni o padcu kolesarke v Selih pri Šmarju. Ugotovljeno je bilo, da je pri vožnji po gozdni cesti zapeljala na kamen, padla in se lažje poškodovala. Policisti vse okoliščine še ugotavljajo.

Včeraj, okoli 17. ure je na zahodni ljubljanski obvoznici med razcepom Kozarje in Kosezami prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je ena udeleženka lažje poškodovala. Zoper dva voznika bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran