radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 130 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 50:

  • 10 s področja kriminalitete, od tega dva o tatvini in eden o vlomu v avtomobil;
  • 22 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in sedem o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • trije o dogodkih, od tega eden o najdbi NUS..

policija splosniTatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 7. ure obveščeni o tatvini nafte iz delovnih strojev, ki so bili parkirani na enem izmed gradbišč. Tatvina več sto litrov nafte je bila izvršena v daljšem časovnem obdobju. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči na Skladiščni ulici. 64-letni voznik mopeda je zaradi neprilagojene hitrosti, v desnem ovinku, zapeljal na nasprotno vozišče in z mopedom trčil v avtomobil voznice. Bil je telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Moped je vozil pod vplivom alkohola (0,65 mg/l). Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za 64-letnega voznika mopeda vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Hujši prometni prekrški:
Blejski policisti so imeli včeraj nekaj čez 17. uro v postopku 32-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva:
Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez vozniških dovoljenj in posledično storijo še prometno nesrečo!

Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola in na cesto samo z veljavnim vozniškim dovoljenjem za vozilo, ki ga vozijo.

Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika, bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj.

Bodite odgovorni. Bodite varni.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

qr koda preventiva alkohol

NUS:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj pred 17. uro obveščeni o najdbi neeksplodirane ročne bombe iz druge svetovne vojne, angleške izdelave. Najdena je bila v strugi potoka na območju Jarčje Doline. Strokovno usposobljeni delavci Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) bodo neeksplodirano sredstvo strokovno uničili. Policisti so kraj zavarovali in najdbo ustrezno dokumentirali.

Policisti še vedno opozarjamo občane na poplavnih območjih in drugje na samozaščitna ravnanja:
Še vedno velja opozorilo občanom, naj bodo pozorni na osebe, ki bi pod pretvezo ponujale pomoč prizadetim v ujmi, saj vsak nima ravno takšnega namena. Če bi pri dejanjih, ki ne sovpadajo z dobrim namenom opazili neznance, neznana vozila, naj takoj obvestijo policiste na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113. Le tako lahko zmanjšamo možnosti vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj.

Policisti smo na poplavnih območjih in vseh drugih prisotni ves čas, kjer opravljamo kontrolo območij in objektov ter skrbimo za varnost premoženja in preprečevanja morebitnih vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj. Pri tem sodelujejo z vsemi drugimi operativnimi službami, občani, društvi in drugimi deležniki. Občani se lahko po nasvet obrnejo tudi na vodjo policijskega okoliša, ki je vez med policijo in lokalno skupnostjo https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-kranj/vpo-pu-kr. Želimo, da živite varno.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran