radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 222 klicev.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi poškodbami in 2 z lažjimi poškodbami ter 1 s smrtnim izidom. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in 1 drzna tatvina, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 5 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 21 nezakonitih prehodov državne meje.

Zjutraj je moški na PP Izola prinesel torbico, ki jo je našel v travi. Policisti so torbico vrnili oškodovanki, ki je šele takrat ugotovila, da so ji jo ukradli. Zvečer jo je namreč pustila na hodniku hiše, od koder jo je, medtem ko so lastniki spali, nekdo ukradel.

Na območju PU Koper, predvsem Izole, Kopra, Portoroža in Postojne, v zadnjem mesecu opažamo zgoščene pojave drznih tatvin iz stanovanj in stanovanjskih hiš. Značilnost navedenih kaznivih dejanj je, da storilci v nočnem času, ko oškodovanci spijo, skozi odklenjena vhodna ali balkonska vrata ali odprta okna vstopijo v notranjost stanovanj ter iz njih odtujijo torbice, denarnice z gotovino, bančne kartice, telefone in drugo. Pri tem storilci vstopajo tudi v stanovanja v višjih nadstropjih tako, da do oken ali balkonov splezajo.

Kot pri drugih kaznivih dejanjih s področja premoženjske kriminalitete, lahko občani za preprečitev tega, da bi postali oškodovanci vlomov in drznih tatvin, veliko storijo že sami z izvajanjem ustreznih samozaščitnih ukrepov (zapiranje oken in vrat, alarmni sistemi, vrednih predmetov ne puščamo na vidnih mestih ipd.). Občani naj denarja in dragocenosti, zlasti v večjih zneskih, ne hranijo v domačih ali lastnih poslovnih objektih, če pa že, naj za to izberejo ustrezne sefe. Zaklepajo naj vhodna vrata ter, kljub vročini, zapirajo okna, predvsem v prostorih, v katerih se ne nahajajo.

V primeru opaženja storilcev naj o tem nemudoma obvestijo policiste na interventno telefonsko številko 113 ter si poskušajo čim bolje zapomniti opis storilcev in smer bega. V kolikor postanejo oškodovanci takšnih kaznivih dejanj, je o tem potrebno takoj obvestiti policijo na 113 in nuditi koristne podatke, do njihovega prihoda pa kraja vloma ni dobro spreminjati.

Ob 9.40 so policisti na avtocesti pri razcepu za Novo Gorico ustavili dve vozili romunskih registracij, in sicer Ford Mondeo in Renault Megane karavan. Oba voznika sta bila državljana Romunije, v enem je bil še sopotnik, prav tako državljan Romunije. Eden je prevažal 6, drugi pa 3 državljane Pakistana, ki so vstopili v Slovenijo nezakonito. Vsi postopki še potekajo.

Ob 11.30 so nas obvestili iz SB Izola, da imajo v oskrbi peško, ki jo je zbilo dostavno vozilo. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 41-letni voznik dostavnega vozila pred hotelom spregledal 50-letno Izolanko in trčil vanj. Pri padcu se je peška lažje poškodovala, povzročitelju sledi globa.

Ob 15.56 nas je poklical očividec in povedal, da sta v Kopru na Krožni cesti s skuterjem padla dva fanta. Po prihodu reševalcev na kraj, sta že odšla, na kraju pa je ostal moped in čeladi. Z zbiranjem obvestil so policisti naknadno ugotovili, da sta bila na mopedu 15-letnik (voznik) in 17-letnik (sopotnik). Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in se prevrnil na bok. Po znanih poškodbah sledi ukrep.

Pri Planini so ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so danes zjutraj ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila. Potekla mu je veljavnost vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran