radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 111 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 43:

  • dva s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • 18 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in dva o prometni nesreči z materialno škodo;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju;
  • štirje o dogodkih, od tega eden o gorski nesreči, o požaru in dva o povoženi divjadi.

policija splosniPrometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljala voznica. Kolesar je bil telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti za kolesarja vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bila samoudeležena 28-letna tuja voznica motorja, ki je vozila iz smeri Podbrezij proti Kranju. Med prehitevanjem čez neprekinjeno belo sredinsko črto je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad motorjem, padla in se telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek za prometno nesrečo in nepravilno prehitevanje.

Gore:
Včeraj okoli 17.30 so bili policisti obveščeni o gorski nesreči 30-letne alpinistke, državljanke Italije, ki ji je med spuščanjem po Slovenski smeri v Severni Triglavski steni, na glavo padel kamen. Bila je lahko telesno poškodovana. Na kraju so bili gorski reševalci GRS Mojstrana, dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS in policist gorske enote. S helikopterjem Slovenske vojske je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Požar:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 19.20 obveščeni o požaru večje količine sekancev. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do samovžiga. Na kraju so bili gasilci. Nastala je velika materialna škoda. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in bodo po zbranih obvestilih o vsem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Dela na območjih poplav in neurja - območje Poljanske doline. območja izhodiščnih izletniških točk, gore:
Policisti opozarjamo vse, ki se napotujete na območja, ki so jih prizadele poplave ali pred časom neurje, da pristojne interventne službe izvajajo intenzivno sanacijo. Določena območja, ki so med drugim tudi frekventne izhodiščne točke pohodnikov v naše gore so zaprta in označena z ustrezno prometno signalizacijo (dolina Radovna, Krma, Kot , itd...). Več: https://obcina.kranjska-gora.si/objava/804135

V imenu vseh izvajalcev vas pozivamo, da upoštevate njihova navodila in prometno signalizacijo. S tem boste pripomogli k varnejšemu in nemotenemu opravljanju del ter čim hitrejši sanaciji prizadetih območij. Policisti bomo v sodelovanju z ostalimi nadzornimi službami poostreno nadzirali spoštovanje prometne signalizacije in zoper tiste, ki jo ne bodo upoštevali tudi represivno ukrepali! Hvala, ker boste upoštevali poziv.

Pred odpravo na pot preverite prometne razmere in razmere v gorah. Določene planinske poti so tudi še vedno zaprte. Več na https://promet.si/sl , https://www.pzs.si/ , ttps://www.grzs.si/, ; https://www.sos112.si/ , http://www.arso.gov.si/ , https://www.policija.si/

Pri odhodih v gore naj svojci ali prijatelji vedo, kam greste in kakšen je potek ture. Na varnem mestu jim tudi sporočite, kako se odvija tura in morebitne spremembe. S sabo imejte napolnjen mobilni telefon in v visokogorje nikoli ne hodite sami.

Imejte varen vikend. Pazite nase.

Policisti še vedno opozarjamo občane na poplavnih in drugih območjih na samozaščitna ravnanja:
Še vedno velja opozorilo občanom, naj bodo pozorni na osebe, ki bi pod pretvezo ponujale pomoč prizadetim v ujmi, saj vsak nima ravno takšnega namena. Če bi pri dejanjih, ki ne sovpadajo z dobrim namenom opazili neznance, neznana vozila, naj takoj obvestijo policiste na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113. Le tako lahko zmanjšamo možnosti vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj.

Policisti smo na poplavnih območjih in vseh drugih prisotni ves čas, kjer opravljamo kontrolo območij in objektov ter skrbimo za varnost premoženja in preprečevanja morebitnih vlomov, tatvin ali drugih kaznivih ravnanj. Pri tem sodelujejo z vsemi drugimi operativnimi službami, občani, društvi in drugimi deležniki. Občani se lahko po nasvet obrnejo tudi na vodjo policijskega okoliša, ki je vez med policijo in lokalno skupnostjo https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-kranj/vpo-pu-kr. Želimo, da živite varno.

Stanje prometa:
danes in čez vikend je pričakovati povečan promet na gorenjski avtocesti v obe smeri z možnostjo zastojev. Prav tako tudi na cestah proti turističnim krajem in izletniških točkah v gore. Policisti svetujemo vsem voznikom, da so strpni, prilagodijo hitrost vožnje, imajo primerno varnostno razdaljo ter naredijo reševalni pas, kjer je to potrebno. Po podatkih, ki jih imamo, so za pot proti Avstriji odprti vsi bivši mejni prehodi. V primeru daljšega zastoja bo izvoz Jesenice vzhod (Lipce) namenjen samo za lokalni promet. Varno vožnjo vam želimo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran