radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 662 klicev, od tega 221 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 80 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 7 vlomov in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bil odtujen sef, tobačni izdelki in alkoholna pijača. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 3500 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša več tisoč evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 15.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na ljubljanski obvoznici pri izvozu za Bizovik v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Voznica v drugem vozilu se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 7. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, trčil v vozilo pred seboj. To vozilo pa je nato odbilo še v eno vozilo pred njim. Voznik in potnica v drugem vozilu sta se lažje poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 je v Mednem prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil motorist zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je lažje poškodoval. Ker je bilo v postopku ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, mu je bilo motorno kolo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj, okoli 15.30 je v Podskrajniku prišlo do prometne nesreče v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila. Med vožnjo je zapeljala čez nasprotni vozni pas in trčila v drog javne razsvetljave. V nesreči se je lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 4 prometne nesreče v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V 3 primerih je šlo za padec kolesarja zaradi hitrosti in izsiljevanja prednosti, ter za padec voznika električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti. V vseh primerih so se lažje poškodovali in bodo zoper njih uvedeni prekrškovni postopki.

Povečan promet tekom vikenda
Tekom celotnega vikenda je pričakovati povečan promet na avtocestah in obvoznici v obe smeri z možnostjo daljših zastojev. Policisti svetujemo vsem voznikom, da so strpni, prilagodijo hitrost vožnje, imajo primerno varnostno razdaljo ter naredijo reševalni pas, kjer je to potrebno. Prav tako svetujemo, da se na pot odpravite spočiti in da imate pri sebi tudi osvežilno pijačo, svojo pozornost pa usmerite zgolj na svojo vožnjo.

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/119585-poskrbimo-da-nase-ceste-to-poletje-ne-bodo-pisale-dodatnih-tragicnih-zgodb

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran