radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 476 klicev, od tega 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 30 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 8 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
Na območju Ivančne Gorice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 20. ure je na Bavarskem dvoru v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in kolesarka. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka s pločnika zapeljala na cesto in trčila v voznika mopeda, ki je pravilno pripeljal po desnem smernem vozišču. Oba sta padla, pri tem pa se je kolesarka huje poškodovala, voznik mopeda pa lažje. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 14. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi prehitevanja na premajhni bočni oddaljenosti od motorista, trčil v njegovo krmilo. Motorist je zaradi trčenja padel in se huje poškodoval. Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O vseh okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 20.30 je na Roški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki ni upoštevala pravil prednosti v križišču in trčila v voznika osebnega vozila. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,94 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper oba voznika sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 22. ure je v križišču Dolenjske ceste in Galjevice v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal čez pločnik in nato v rdečo luč na semaforju, ter trčil v voznico osebnega vozila, ki je pravilno peljala po Dolenjski cesti. V nesreči so se trije udeleženci lažje poškodovali. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku.
Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O vseh okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 10.30 je na primorski avtocesti od uvoza Brezovica v smeri Vrhnike prišlo do prometne nesreče v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je pri zaviranju za kolono vozil, ki je ustavila, izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala desno čez vozni in odstavni pas, nato pa na travnato brežino. V nesreči se je lažje poškodovala, zoper njo pa sledi prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 2 prometni nesreči v katerih sta bila udeležena voznika enoslednih vozil. V obeh primerih je šlo za padec kolesarja zaradi hitrosti in lažje poškodbe. Zoper njiju bosta uvedena prekrškovna postopka.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran