radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 850 klicev občanov. 230 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

77 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 80 s področja prometne varnosti in 64 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih treh dneh smo obravnavali štiri prometne nesreče s hudimi poškodbami, pet z lažjimi in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Minuli konec tedna so znova izstopale prometne nesreče kolesarjev. Trije kolesarji so se minuli vikend v prometnih nesrečah hudo poškodovali, trije pa lažje.

V soboto je v Zalogu pri Šempetru, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padla kolesarka in se hudo poškodovala.

V Topolah, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar, ki je vozil po klancu navzdol in močno zavrl, ko je opazil osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljala voznica. Kolesar se je huje poškodoval.

Neprilagojena hitrost je bila tudi vzrok padca kolesarja v soboto v Preboldu. Tudi v tem, primeru se je kolesar huje poškodoval.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/varno-na-kolo

V petek smo bili obveščeni še o prometni nesreči s hudimi poškodbami, ki se je zgodila že v soboto, 12. avgusta 2023, ko je voznik osebnega vozila med vzvratno vožnjo, na parkirišču kmetijske zadruge v Vitanju, trčil v pešca. Udeleženca sta si izmenjala podatke. Pešec je naknadno poiskal zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno, da se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 37-ih primerih.

Kriminaliteta
V noči iz četrtka na petek je neznani storilec v gostinskem lokalu na Ljubljanski cesti v Celju odstranil roleto točilnega pulta ter ukradel več alkoholnih in brezalkoholnih pijač ter ruleto. Lastnica škodo ocenjuje na okoli 1.000 €.

V noči iz petka na soboto sta neznanca vlomila v prostore podjetja v Celju. Ukradla nista ničesar, saj ju je pregnal alarm, ki se je sprožil med vlamljanjem.

V Bukovžlaku je občan v soboto ponoči zalotil moškega, ki je vlomil v njegovo hišo. Storilec je zbežal, kmalu po dejanju pa smo ga prijeli in mu odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

V Ponikvi pri Žalcu je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in ukradel harmoniko, motorno žago in nekaj drugih stvari.

Vloma v stanovanjski hiši smo obravnavali tudi v Zabukovici in v Studencah. Storilec je v obeh primerih ukradel gotovino.

V Zabukovici smo obravnavali še poskus vloma v stanovanjsko hišo.

V Zgornjem Gabrniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je neznani storilec vlomil v dve osebni vozili. Iz enega je ukradel gotovino, lastnik drugega vozila ničesar ne pogreša.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran