radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 745 klicev, od tega 242 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 62 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 97 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 15 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), 2 goljufiji in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 12 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 5300 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 9000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v dva gradbena zabojnika, od koder je bilo odtujeno orodje in električni vodniki. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Rop:
Včeraj smo bili obveščeni, da je v soboto v jutranjih urah na območju centra Ljubljane do oškodovanca pristopilo več neznancev, ki so od njega zahtevali vredne predmete. Ker jih ni izročil so ga pretepli in s kraja odšli. Oškodovanec je nato poiskal zdravniško pomoč, kjer so ugotovili, da ima hujše poškodbe.

Opis enega izmed storilcev:

  • moški visok okoli 170 cm, suhe postave, ob straneh pobritih črnih las, oblečen je bil v temna oblačila.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kočevju v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,93 mg/l) trčil v robnik in padel. Pri tem se je huje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 je na dolenjski avtocesti iz smeri Ivančne Gorice proti Trebnjem prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je motorist zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v vozilo pred seboj, ki je zmanjševalo hitrost zaradi gneče. Pri tem se je motorist lažje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 je v križišču Barjanske ceste in Ceste v mestni log prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal v križišče in odvzel prednost vozniku, ki je vozil po prednostni cesti. V nesreči se je potnica v drugem vozilu lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure je na cesti med Bregom pri Litiji in Gabrovko prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas iz bočno trčila z voznikom, ki je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 14. uro je v Mostah pri Komendi prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki ni upoštevala pravil prednosti v križišču in trčila v drugo voznico osebnega vozila. V nesreči sta se obe lažje poškodovali, prav tako pa sopotnik v drugem vozilu. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 je na ljubljanski obvoznici med Malencami in Kozarjem prišlo do naletnega trčenja treh osebnih vozil, ki ga je povzročil voznik zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Voznica drugega vozila in njen sopotnik sta se lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10.30 je na Vodnikovi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Pri zavijanju je spregledal kolesarja, ki je pravilno pripeljal v isti smeri in trčil vanj. Kolesar se je v nesreči lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 je v križišču Dunajske in Baragove ulice prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi voznik avtobusa in trije vozniki osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik avtobusa, ki je zaradi nepravilnega premika trčil v osebno vozilo, tega pa je nato odneslo še v dve vozili pred njim. V nesreči sta se dva voznika osebnih vozil lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 4 prometne nesreče v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V dveh primerih je šlo za padec voznice električnega skiroja zaradi hitrosti, ena je bila tudi pod vplivom alkohola (0,51 mg/l). V tretjem primeru za padec kolesarja zaradi hitrosti in vpliva alkohola (1,50 mg/l). V četrtem pa se je kolesarki med kolo zapletel nepravilno naložen tovor. Zoper njih bodo uvedeni prekrškovni postopki.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran