radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 200 klicev.

Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo3 s hujšimi poškodbami in 5 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 6 tatvin ter 1 roparsko tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 4 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 33 nezakonitih prehodov državne meje.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je izven zakonsko partnerico zalezoval in jo tudi poškodoval, je bila izrečena prepoved približevanja. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 13.35 je v Izoli 52-letni voznik osebnega avtomobila v krožišču spregledal 27-letno voznico električnega skuterja in trčil vanjo. Voznica skuterja je padla in se poškodovala. Pri sebi na skuterju je imela še otroka, ki pa v nesreči ni bil poškodovan. Povzročitelju sledi ukrep glede na težo poškodb voznice skuterja, 27-letnici pa sledi ukrep zaradi kršitev določila 95. čl. ZPrCP (ker ni vozila otroka v posebnem sedežu in skuter ni bil opremljen s stopalkami).

Ob 13.00 je v Škofijah za enkrat neznana kolesarka vozila po kolesarski poti Parenzana iz Trsta proti Spodnjim Škofijam. V Spodnjih Škofijah je zapeljala preko prekinjene bele črte na nasprotno stran kolesarske steze ter trčila v 22-letno kolesarko, državljanko Nemčije, zatem pa odpeljala naprej. Za državljanko Nemčije je bilo ugotovljeno, da ima hujše poškodbe (zlom prsta). Zadeva se še preiskuje.

V Kopru je nekdo ukradel skuter Aprillia, v katerem je oškodovanka pustila ključe. Kasneje je občan skuter našel na drugem parkirišču, vendar brez ključev. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 18.20 sta pri Izoli na kolesarki stezi trčili voznica mopeda in kolesarka. Kolesarka, državljanka Nemčije, se je pri tem lažje poškodovala, domačinka, voznica mopeda, pa huje (zlom).

V Kopru so ob 19.40 ustavili 46-letnega državljana Italije, voznika osebnega avtomobila. Hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo prijavitelju na plaži iz nahrbtnika ukradel denarnico z dokumenti in mobilnim telefonom Samsung Galaxy A54.

Ob 22.15 so v Ankaranu ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Postojni je moški prijavil, da naj bi ga v Logatcu na železniški postaji preteple tri osebe. Pri tem naj bi mu vzeli tudi torbico za okrog pasu. Policisti preverjajo vse okoliščine.

Ob 22.50 so policisti v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila, 46-letnega državljana Italije. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.39 mg/l, odrejen test na prepovedane substance pa je pokazal prisotnost kokaina. Odrejen mu je strokovni pregled, ki je bil tudi opravljen V SB Izola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 1. uri so policisti zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki na znake ni ustavil, temveč je peljal naprej. Kmalu so ga izsledili in ustavili pri Belvederju. Pri 23-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja, vozilu pa sta potekla registracija in zavarovanje), je bil hitri test za droge pozitiven na kokain in kanabis, strokovni pregled je odklonil. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Postojni je ponoči nekdo vstopil v stanovanje skozi odprto okno. Lastniku je ukradel denarnico z gotovino.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran