radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 91 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 206 klicev.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 3 tatvine ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 9 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 42 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 10.40 je v Kopru 45-letnik z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj stoječi avtomobil. Hitri test za droge je bil pozitiven na kokain in benzodijazepin. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog, sledi še obdolžilni predlog.

V Postojni je nekdo državljanu Indonezije iz nahrbtnika ukradel denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami.

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Na škodo podjetja z območja PU Koper je nekdo večkrat uporabil podatke plačilne kartice in kupoval preko različnih spletnih strani in na različnih prodajnih mestih. Plačila so bila izvedena v tujini. Zadeva se intenzivno preiskuje.

Ob 15.45 smo dobili prijavo, da je prijavitelju v Luciji nekdo grozil z nožem. Po opisu so policisti izsledili osumljenega 42-letnega Pirančana, kateremu so tudi zasegli nož na preklop. Med postopkom se je vmešal še 37-letni Pirančan, oba sta žalila policiste in nista upoštevala ukazov, naj prenehata, zato so policisti uporabili prisilna sredstva in obema izdali plačilni nalog. Osumljenemu zaradi grožnje sledi še kazenska ovadba.

Na Ankaranski v Kopru je nekdo vlomil v parkomat, vendar mu dejanja ni uspelo dokončati. Nastala je večja materialna škoda.

Ob 20.20 je na kolesarski poti od Žusterne proti Kopru 19-letnica z električnim kolesom prehitevala 43-letnika z rolerji. Zapeljala je pred njega in zavrla, da je zadel v kolo, padel in se lažje poškodoval. Kolesarki so izdali plačilni nalog za nepravilno prehitevanje.

Ob 9. uri je v Kopru zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel 59-letni motorist. Pri tem se je poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

loadposition qrkoda}


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran