radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniZ odreditvijo pripora 41-letni osumljenki z območja Nove Gorice se je minuli teden končala policijska preiskava in predkazenski postopek, ki ga je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so pri izvajanju svojih nalog že nekaj časa pridobivali podatke o aktivnosti 41-letnice, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog kokaina, heroina in metamfetamina.

Policisti PPIU Nova Gorica so tako v obdobju od konca meseca junija letos do sedaj zoper osumljeno zbrali dokaze za tri kazniva dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika), ki jih je storila s tem, da je prodajala prepovedane droge odvisnikom na območju Nove Gorice oziroma da je imela v posesti prepovedane droge z namenom prodaje.

Na podlagi zbranih dokazov zoper osumljeno, so policisti Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici podali pobudo, da preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici predlaga izdajo odredbe o osebni preiskavi in hišni preiskavi prostorov, kjer osumljenka prebiva. Sodišče je predlogu državnega tožilstva sledilo in izdalo odredbi. Tako so policisti prejšnji torek, 15. avgusta 2023, osumljenko izsledili in opravili odrejeni preiskavi. Pri preiskavi so policisti zasegli več gramov kokaina, heroina in metamfetamina ter pripomočke za prodajo.

Po končani preiskavi je bilo zoper osumljeno odrejeno pridržanje in je bila naslednjega dne oz. v sredo, 16. avgusta 2023, s kazensko ovadbo privedena k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zanjo po zaslišanju odredila pripor.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran