radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 746 klicev, od tega 229 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 71 na javni red in mir, ter 82 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 2 vloma in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 23 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro znamke Segway. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Iščemo lastnika kolesar in skuterja:
Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so zasegli električno kolo znamke Akez, bele barve in skuter znamke Gilera runner, bele barve. Obe vozili sta bili odtujeni lastnikom, ki pa jih ne najdemo. V kolikor ima kdo informacije o lastništvu naj to sporoči na številko 113 ali se zglasi na PP Ljubljana Center.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 18.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Mengšu v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil kolesar, ki v križišču ni upošteval prednosti voznika osebnega vozila. V trčenju je bil kolesar huje poškodovan, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Uveden je bil prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 20. uro je na Roški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v zadnji del vozila, ki se je ustavilo pred njo. V nesreči se je lažje poškodovala, zoper njo pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 15. uri je na Škofljici prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi voznik tovornega vozila, trije vozniki osebnih vozil in motorist. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, zaradi izsiljevanje prednosti v križišču. V nesreči je bil motorist lažje poškodovan. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Štepanjskem naselju v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je na prehodu za pešce izsilil prednost peški, ki je na invalidskem vozičku prečkala prehod za pešce. V nesreči se je lažje poškodovala. Zoper voznika osebnega vozila sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 12. uro je na Kopačevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil motorist, zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega vozila. V nesreči se je motorist lažje poškodoval, zoper njega pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še 4 prometnih nesreč v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil. V enem primeru je šlo za padec voznika skiroja, v drugem za padec kolesarja, v tretjem je padel motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V zadnjem primeru je motorist trčil v zadnji del tovornega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V vseh primerih so bili vozniki enoslednih vozil lažje poškodovani, zoper njih pa so bili uvedeni prekrškovni postopki.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran