radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1594 klicev, 497 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 107 nanašalo na kriminaliteto, 159 na javni red in mir, ter 157 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 27 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v petih primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljem izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 50 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 4 nesreče, v kateri so se udeleženci huje poškodovali. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 71 krat na javnem kraju in 20 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 11 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.900 evrov.

Za Bežigradom so obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Lastnik je bil oškodovan okoli 500 evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil samohodno vrtno kosilnico znamke Honda. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestno moško kolo znamke Schwinn. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

Roparska tatvina
Policisti so bili včeraj obveščeni o roparski tatvini, ki je bila izvršena okoli 5.30 na Trgu Osvobodilne Fronte v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih so štirje neznanci obkolili oškodovanca, zoper njega uporabili solzivec, ter mu z ramen na silo strgali torbico, v kateri je imel mobilni telefon. Oškodovanec je bil v dogodku lažje poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Nesreča pri delu
Včeraj, nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o dogodku, kjer je bil v okolici Kamnika huje poškodovan otrok. Po do sedaj zbranih obvestilih je do dogodka prišlo na neprometni površini oziroma poti do pašnika, kjer je lastnik traktorja s prikolico v rezervoar na prikolici točil vodo. Traktor s prikolico je pri tem sam krenil z mesta vzvratno, kolo prikolice pa je prevozilo otroka, ki se je v tem času nahajal za prikolico. Takoj za tem je lastnik traktor uspel ustaviti. V dogodku se je otrok huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih življenje otroka ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
V petek, okoli 12. ure se je na Prešernovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v robnik in padla ter se huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 10. ure se je na regionalni cesti v naselju Brnica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik motornega kolesa vozil na nezadostni razdalji od vozila pred njim, ter trčil v vozilo, ki je pred njim zavijalo levo na dovoz do hiše. Pri tem sta se huje telesno poškodovala motorist in potnica na motorju. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 18. ure se je v križišču Pot rdečega križa in Cesta dolomitskega odreda v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica v križišču pri zavijanju levo odvzela prednost vozniku motornega kolesa. Pri tem se je motorist huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 16.30 se je v Ivančni Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti pred krožiščem odvzel prednost kolesarki ki je na kolesarski stezi prečkala vozišče. Pri tem se je kolesarka huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 20. ure se je na Ljubljanski cesti na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel. Pri tem sta se motorist in potnica na motorju lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran