radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 225 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, šest s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, dve z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč z materialno škodo.

Enemu vozniku so policisti zasegli vozilo, saj ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

V Podgorju, na območju Slovenj Gradca, se je huje telesno poškodovala 54. letna kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla po vozišču. Odpeljana je bila v SB Slovenj Gradec, kjer je ostala na zdravljenju.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti obravnavali v Arja vasi – Žalec, v kateri je bil udeležen 64. letni voznik električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in se huje telesno poškodoval.

Policisti so včeraj nekaj pred 14. uro na območju Velenja obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik 57. letni voznik električnega skiroja, ki je zaradi nepravilnega premika iz pločnika na kolesarsko stezo padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je bil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 1.03 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali osemkrat. Enega kršitelja so policisti pridržali.

Kriminaliteta
V Višnji vasi je neznani storilec razbil steklo na kabini kmetijskega traktorja.

V Bukovski vasi, na območju Dravograda, je neznani storilec odtujil pločevinasto kritino. Lastnika je oškodoval za okoli 300 €.

V Podčetrtku so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval parkirano vozilo.

V Velenju je neznani storilec oškodovanki v gostinskem lokalu odtujil denar iz torbice.

Policisti v Velenju so obravnavali tatvino kolesa Ducati, katerega je neznani storilec odtujil na plaži v bližini kampa Velenjskega jezera.

Nesreče pri delu
Na območju Polzele so policisti obravnavali nesrečo pri delu v kateri se je poškodoval moški. Policisti so ugotovili, da je moški doma pral streho na hiši pri tem pa se mu je utrgal snegobran, tako da je padel z višine okoli 3 metrov in se huje telesno poškodoval. Tuja krivda je izključena, policisti bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo.

Lep, miren in varen konec tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Marjan Strašek
vodja oddelka za operativo
Policijska uprava Celje

loadposition qrkoda}


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran