radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPrometna nezgoda I. kategorije zaradi nepravilne strani vožnje
Danes, 25. avgusta ob 7.33, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije med Budanjami in naseljem Vrhpolje z udeležbo dveh osebnih vozil. Nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Policisti PP Ajdovščina so povzročiteljici prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (nepravilna stran vožnje) izdali plačilni nalog.

Nad Krnskim jezerom obnemogel planinec
Včeraj, 24. avgusta ob 13.46, je bila Policija obveščena, da je na južni strani Velikega Lemeža nad Krnskim jezerom (občina Kobarid) pri sestopu obnemogel pohodnik. Posredovala je dežurna ekipa GRS z Brnika, ki je obnemoglega planinca na kraju oskrbela in ga nato s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v splošno bolnišnico Jesenice.
Prometna nesreča I. kategorije na hitri cesti H4 Vipava - Razdrto

Včeraj, 24. avgusta ob 15.57, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti H4 Vipava – Razdrto. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na voznem pasu stalo pokvarjeno tovorno vozilo s priklopnikom, hrvaških registrskih številk. Voznica osebnega avtomobila, ki je hotela tovorno vozilo prehiteti, se pri tem ni prepričala, če to lahko varno stori, saj je po prehitevalnem pasu pravilno pripeljal voznik tovornega avtomobila s priklopnikom, državljan Romunije. Med vozili je prišlo do oplaženja, nihče ni bil poškodovan. Policisti so voznici osebnega avtomobila zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prepoved prehitevanja, kršitev prvega odstavka 52. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem trčila tri osebna vozila
Včeraj, 24. avgusta ob 14.24, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na glavni cesti na Tolminskem in v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nihče od udeleženih voznikov in sopotnikov v udeleženih vozilih ni bil telesno poškodovan, v prometni nesreči je nastala materialna škoda. Poleg policistov PP Tolmin so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin. Tolminski policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Povoženje divjadi
Danes, 25. avgusta ob 5.01, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila povozil divjad (srno) blizu naselja Sanabor (občina Vipava). Slednjemu je pred omenjenim naseljem pred vozilo skočila srna in jo zadel. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Ajdovščina odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo. Zelo previdni morajo biti tudi motoristi, ki so v preteklem obdobju tudi že bili udeleženci tovrstnih prometnih nesreč in so zanje taka trčenja z divjadjo glede na večjo izpostavljenost poškodbam lahko še posebej huda.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran