radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije v Ajbi huje poškodovan 66-letni italijanski motorist
Včeraj, 27. avgusta ob 12.30, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na glavni cesti v naselju Ajba (občina Kanal ob Soči), kjer je bilo udeleženih več vozil, ena oseba je utrpela predvidoma hude telesne poškodbe. Policisti PPP Nova Gorica so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 39–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Japonske, vozil iz Ajbe proti Kanalu. Med vožnjo na omenjeni relaciji (blizu vodnega zajetja Ajba) ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom vozila trčil v zadnji levi del drugega avtomobila, ki ga je vozil 45–letni voznik, državljan Slovenije. Po trčenju je vozilo 45-letnega voznika (v njegovem vozilu sta bili še dve sopotnici) zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je najprej trčil v zadnji levi del tretjega osebnega vozila, ki ga je vozil 30-letni voznik (v vozilu je bila sopotnica), nato pa še v dve motorni kolesi, ki sta ga vozila italijanska motorista, stara 66 in 61 let. Po trčenju sta oba italijanska motorista padla po vozišču. V prometni nesreči je 66-letni motorist utrpel predvidoma hude telesne poškodbe (sum zloma stegnenice) in je bil po nudeni zdravniški oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Republiko Italijo. Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Nova Gorica so pomoč na kraju nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti bodo 39-letnega voznika (povzročitelja) ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).

V prometni nesreči blizu Srpenice na Bovškem poškodovan 22-letni avstrijski motorist
Včeraj, 27. avgusta ob 8.56, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na glavni cesti med naseljema Žaga in Srpenica (občina Bovec) in v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in voznik kombija. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 22–letni motorist, državljan Avstrije (povzročitelj), vozil iz Žage proti Srpenici. Zaradi prehitevanja kolone vozil preko polne črte je z motornim kolesom trčil v kombi, ki ga je vozil 49–letni državljan Češke. V prometni nesreči je bil avstrijski motorist predvidoma lažje telesno poškodovan. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi gasilci PGD Bovec, ki so poškodovanemu avstrijskemu motoristu nudili pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin. Reševalci so ga po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Povzročitelju je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neupoštevanje prometne signalizacije, kršitev 98. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

Neznanec pod spominskim parkom na Cerju vlomil v parkirano osebno vozilo
Včeraj, 27. avgusta med 19. in 20. uro, je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil, ki je bil parkiran na peščenem parkirišču pod spominskim parkom na Cerju. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec razbil levo steklo in nato iz notranjosti vozila odvzel žensko torbico z vsebino; v njej je oškodovanka imela denarnico z gotovino, osebne dokumente, bančno kartico in druge komercialne kartice ter druge predmete. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Na območju Renč zagorelo gospodarsko poslopje
Včeraj, 27. avgusta ob 3.43, je bila Policija obveščena, da je na območju zaselka Lukežiči v občini Renče-Vogrsko zagorelo gospodarsko poslopje. Kasneje so požar pogasili gasilci PGD Renče-Vogrsko in JZ GRD GE Nova Gorica. Po prvih ugotovitvah je nastala večja materialna škoda (uničenja je streha skednja, več lesa, v požaru je poškodovana druga kmetijska oprema in poškodovan del delovnega stroja...). Glede na sedanje ugotovitve je bil vzrok požara samovžig sena. Policisti PP Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na zahtevni zavarovani poti čez Plemenice se je poškodoval 35-letni državljan Slovaške
V soboto, 26. avgusta ob 12.40, smo bili obveščeni, da se je na zelo zahtevni zavarovani poti čez Plemenice na Triglav poškodoval tuj planinec. Na kraju z poškodovano ramo. Policisti so ugotovili, da je 35-letni državljan Slovaške s prijateljem hodil iz Aljaževega doma v Vratih proti Triglavu. Med plezanjem po zahtevnem delu zavarovane poti, nad sedlom Luknja, je slednji prijel za skalo in si pri tem izpahnil ramo leve roke. Na kraju ga je oskrbel zdravnik, nato pa so poškodovanca z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice. Policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.

Vlomili v trgovino in ukradli gotovino
Včeraj, 27. avgusta okoli 4. ure v nočnem času, je bila Policija obveščena o vlomu skozi vhodna vrata v poslovne prostore trgovine v Novi Gorici. Storilec je v notranjosti objekta vlomil v manjšo kovinsko blagajno in si prilastil nekaj sto evrov gotovine. Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec z ukradenim denarjem kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Na Kobariškem tuja jadralna padalka zasilno pristala v krošnji drevesa
Konec minulega tedna oz. v petek, 25. avgusta ob 16. uri, smo bili obveščeni, da je na krošnji drevesa nad vasjo Ladra (občina Kobarid) zasilno pristala 21–letna jadralna padalka iz Velike Britanije. Ugotovljeno je bilo, da je slednja okoli 14. ure vzletela na vzletišču Kobala na Tolminskem in letela proti Kobaridu. Zaradi pomanjkanja vzgonskega vetra je jadralna padalka zasilno pristala v krošnji drevesa na območju naselja Ladra na Kobariškem. Kasneje so na kraju posredovali reševalci GRS Tolmin in jo nepoškodovano rešili iz drevesa in odpeljali v enega od kampov, kjer je bila nastanjena.

V prometni nesreči I. kategorije v Gradišču nad Prvačino voznica trčila v betonski zid
Prometni policisti so v soboto, 26. avgusta pozno zvečer, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na območju Gradišča nad Prvačino in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica peljala iz Renč proti Gradišču nad Prvačino. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v desnem ovinku zapeljala naravnost in trčila v betonski zid ene od stanovanjskih hiš. V prometni nesreči voznica ni bila poškodovana, rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti z alkotestom pa je pokazal, da je bila pod vplivom alkohola (nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper voznico podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na Bovškem udeleženi dve tuji osebni vozili
Včeraj, 27. avgusta ob 8.14, so policiste obvestili, da se je na območju Loga pod Mangartom na Bovškem zgodila prometna nesreča I. kategorije z materialno škodo (poškodba levih vzvratnih ogledal) in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil (28-letni državljan Nizozemske in 27–letni državljan Nemčije). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Povoženje divjadi
Včeraj, 27. avgusta ob 20.45, so prometni policisti obravnavali povoženje divjadi med naseljema Zalošče in Batuje, kjer je voznica avtomobila povozila divjad (srno), ki je nenadoma skočila na vozišče. Po trku z vozilom je omenjenega divjad zbežala v bližnji gozd. Na vozilu so nastale manjše poškodbe. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so prometni policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran