radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 1001 klic občanov. 287 klicev je bilo interventnih, 8 nujnih.

56 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 98 s področja prometne varnosti in 114 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih treh dneh smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, 13 z lažjimi in 18 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v soboto dopoldne obravnavali na avtocesti izven naselja Šempeter. Povzročil jo je voznik motornega kolesa, ki je vozil v smeri Ljubljane, Ko je dohitel kolono vozil, ki je nastala zaradi vzdrževalnih del na avtocesti, je po levi strani prehitel osebno vozilo, katerega voznik je pravilno vozil z zmanjšano hitrostjo. Med prehitevanjem je osebno vozilo oplazil, izgubil oblast nad motorjem in padel. Motorno kolo je nato trčilo v varovalno betonsko ograjo. V prometni nesreči se je hudo poškodovala sopotnica na motornem kolesu.

S področja cestnega prometa izpostavljamo še izjemno neodgovoren cestno prometni dogodek. Včeraj popoldne nas je voznik obvestil, da je na avtocesti med počivališčem Zima in Dramljami opazil moškega, ki se je z rolko peljal po avtocesti, po nasprotni smeri, proti počivališču Zima, kjer smo ga kmalu po klicu tudi izsledili in mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Ob tej priložnosti znova opozarjamo vse, da so tovrstna ravnanja skrajno neodgovorna in nevarna.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali triindvajsetkrat.

Kriminaliteta
Na parkirišču v Celju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzročil za okoli 500 € škode.

V Trnavi, na območju Policijske postaje Žalec, smo obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel dnevni izkupiček.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran