radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 238 primerih in na številko 113 prejeli skupno 811 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v kateri sta bili dve osebi huje telesno poškodovani, osem prometnih nesreč v katerih je bilo devet oseb lažje telesno poškodovanih in 26 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so še štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, 14 tatvin in šest kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 29-krat in pridržali eno osebo.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 93 nezakonitih prehodov državne meje.

25. 8. 2023:
V okolici Kopra je neznani storilec na škodo 73-letne občanke tekom noči iz odprte hiše ukradel zlatnino.

Prav tako je neznani storilec v Postojni iz stanovanjske hiše last 53-letne ženske ukradel zlatnino. Za obema storilcema policisti še poizvedujejo.

V Luciji je neznani storilec vlomil v klet v stanovanjskem bloku in iz njega ukradel električni skiro.

V Luciji so policisti ustavili tri voznike mopedov vse stare 17 let, za katere je bilo na tehničnem pregledu ugotovljeno, da vozijo mopede, ki presegajo največjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Vse tri mopede so zasegli, zoper voznike pa bo napisan obdolžilni predlog.

26. 8. 2023:
V enem od lokalov v Portorožu je neznani storilec ukradel dve torbici last 48 in 49-letnih državljank Avstrije, v kateri sta imeli vsaka svojo denarnico z mobitelom.

V Kopru je neznani storilec vlomil v skladišče gostinskega lokala in iz njega ukradel alkoholno in brezalkoholno pijačo.

V eni od trgovin z mešanim blagom v Kopru je varnostnica pri tatvini prijela 47-letnega domačina, ki je v trgovini ukradel za 136 eur artiklov. Osumljenca so policisti zaslišali in zoper njega napisali kazensko ovadbo.

V okolici Kopra je neznani storilec iz privezanega gumenjaka ukradel premični električni motor znamke Water Snake.

Na plaži na območju Izole je neznani storilec iz torbe 52-letnega moškega doma s štajerske regije ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

V Postojni je neznani storilec 61-letni ženski soma iz Postojne iz nakupovalnega vozička ukradel denarnico z dokumenti in denarjem.

V Kopru so policisti prijeli 45-letnega domačina, ki je pred tem v eni od trgovin z mešanim blagom v Kopru ukradel več suhomesnatih izdelkov. Predmete so mu zasegli, zoper njega bo napisana kazenska ovadba. Prav tako so po tatvini v drugi trgovini z mešanim blagom prijeli 60-letnega moškega iz okolice Kopra, ki je artikle ukradel v trgovini. Tudi njemu so izdelke zasegli, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba.

Ob 10.50 uri se je v Spodnjih Škofijah pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana. 80-letni drž. Italije je vozil po regionalni cesti proti bivšemu mejnemu prehodu Škofije in se z vozilom vključeval na hitro cesto, kjer je izsilil prednost 42-letnemu vozniku osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra. V nesreči je bil 42-letnik huje telesno poškodovan, zoper drž. Italije pa bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Povzročitev nesreče iz malomarnosti.

Ob 17.50 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je pripetila pri Zazidu. Policisti so ugotovili, da je 42-letni voznik motornega kolesa doma iz okolice Kopra vozil iz smeri Rakitovca proti Zazidu in zaradi neprilagojene hitrosti v blagem levem ovinku trčil v kamniti zid. V nesreči je bil voznik huje telesno poškodovan, ker pa ne poseduje vozniškega dovoljenja so mu policisti vozilo zasegli, zoper njega sledi obdolžilni predlog.

27. 8. 2023:
Ob 09.05 uri so bili policisti obveščeni o tatvini deske za rolkanje v Portorožu. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je dejanja osumljena 33-letna ženska doma iz Maribora, kateri so desko ukraden predmet zasegli, zoper njo pa bo napisana kazenska ovadba.

V Izoli je neznani storilec z motornega kolesa ukradel registrsko tablico KPRT-06. Vse, ki bi omenjeno reg. tablico opazili naprošamo, da pokličejo na tel. št. 113, anonimni telefon policije 080-1200 ali na PP Izola na tel. št. (05) 616-13-00.

V Ankaranu je doma kršil javni red in mir 19-letni moški, kateri se kljub posredovanju policistov ni umiril, zato so policist zoper njega odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po členih 6/4, in 22/1 ZJRM-1.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran