radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti so med vikendom obravnavali 46 dogodkov iz področja prometne varnosti, od tega 17 prometnih nesreč z materialno škodo (12 od teh je bilo povoženj ali trkov z divjadjo). Obravnavali so tudi dve prometni nesreči, kjer so se udeleženci lažje poškodovali.

Pijan zapeljal na drugo stran
V petek popoldne, nekaj pred tretjo uro, je v Prečni prišlo do trka med dvema avtomobiloma. Po prvih ugotovitvah ogleda je do trka prišlo, ker je 71-letni voznik osebnega avtomobila iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste in čelno trčil v vozilo 28-letne voznice. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Policisti domnevajo, da je nesreči ob vročem dnevu botroval tudi alkohol – pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku (malo več kot 0,8 promila).

Pijan povzročil nesrečo
Črnomaljski policisti so v soboto dopoldne v Tribučah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročil jo je 31-letni voznik osebnega vozila, ki je med vožnjo zapeljal preveč na drugo stran ceste in podrsal po celotni dolžini avtomobil, ki ga je pravilno po svoji strani nasproti peljala 53-letna voznica. Policisti so posumili v psihofizične sposobnosti voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku (skoraj 1.6 promila).

Lažje poškodovan kolesar
Novomeški policisti so v nedeljo zvečer obravnavali prometno nesrečo 13-letnega kolesarja, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Kot kaže je med vožnjo po kolesarski stezi izgubil oblast nad kolesom in padel po tleh. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lažje.

Prehitro vozil po avtocesti
Policisti prometne policije so v petek zjutraj na Obrežju obravnavali 23-letnega voznika kombiniranega vozila, ki so ga izmerili s stacionarnim radarjem na gorenjski avtocesti – na delu ceste, kjer je omejitev 100 km/h, je vozil 159 km/h. Izrekli so mu globo.

Zasegi vozil
Novomeški policisti so v petek popoldne v Prečni zasegli avto 30-letnemu vozniku iz okolice Črnomlja. Preizkus alkoholiziranosti je bil v mejah dovoljenega (0,10 mg/l alkohola v izdihanem zraku), so pa ugotovili, da že eno leto vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zato zasegli.

V soboto popoldne so črnomaljski policisti zasegli kombinirano vozilo 28-letniku iz Semiča. Pri kontroli prometa so namreč ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V noči iz nedelje na ponedeljek so brežiški policisti na Cesti svobode zasegli osebni avtomobil 24-letnemu vozniku, ker so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran