radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV Goriških Brdih vlomili v trgovino in ukradli večjo količino tobačnih izdelkov
Danes, 29. avgusta ob 4.50 zgodaj zjutraj, je bila Policija obveščena o vlomu v poslovne prostore trgovine na bivšem mejnem prehodu v naselju Neblo (občina Brda). Po prvih podatkih so neznani storilci odtujili večjo količino tobačnih izdelkov različnih blagovnih znamk in tako oškodovancu (gospodarski družbi) povzročil za več tisoč evrov materialne škode; točna višina nastale materialne škode bo znana po opravljeni inventuri. Okoliščine kaznivega dejanja vlomne tatvine Policija še preiskuje.

Vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko Policiji nudili koristne informacije z namenom izsleditve neznanega storilca oz. storilcev, naprošamo, da jih sporočijo policistom Policijske postaje Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na znano interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Izven Loga pod Mangartom zagorel tuj avtodom
Včeraj, 28. avgusta ob 15.19, so policiste obvestili, da je na cesti Log pod Mangartom - Predel (občina Bovec) zagorelo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 50–letni voznik avtodoma, državljan Belgije (v vozilu so bili še trije mlajši sopotniki – otroci in sopotnica), vozil po regionalni cesti iz Loga pod Mangartom proti prelazu Predel. Med vožnjo se je izpod pokrova omenjenega vozila začelo močno kaditi, zato je voznik takoj zatem ustavil in začel gasiti motor - agregat, ki je bil v plamenih. Požar so še pred prihodom gasilcev PGD Bovec pogasili prisotni, večja škoda ni nastala. Prav tako nihče ni bil poškodovan.

Na Idrijskem zagorela električna omarica v stanovanjskem objektu
Včeraj, 28. avgusta ob 21.23, je bila Policija obveščena, da je na območju naselja Potok (občina Idrija) zagorela električna omarica na stanovanjskem objektu. Na kraju so poleg policistov PP Idrija posredovali tudi gasilci PGD Zavratec, Idrija in Dole, ki so požar pogasili. Zaradi požara na električni omarici in izolaciji je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 8.000 evrov materialne škode, glede na dosedanje ugotovitve je zagorelo zaradi tehnične napake na električni napeljavi. O dogodku je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Glede na dosedanje ugotovitve so policisti tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi
Danes, 29. avgusta nekaj minut po 6. uri zjutraj, so policiste obvestili, da je voznici osebnega avtomobila med vožnjo po regionalni cesti iz Livka proti naselju Idrsko (občina Kobarid) pred vozilo z desne strani nenadoma skočila divjad (srna) in vanjo trčila. Po trku z omenjeno divjadjo so a vozilu nastale manjše poškodbe, srna je na kraju poginila. Kasneje so za poginulo divjad poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče (skladno z določili 4. odstavka 111. člena ZPrCP).

Prav tako smo bili danes, 29. avgusta ob 6.24, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo iz Zalega Brega proti naselju Šmartno (občina Brda) trčil v divjad (srno), ki je stekla pred omenjeno vozilo. Po trku je omenjenega divjad s kraja zbežala neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Skupaj poskrbimo za varnost otrok na šolskih poteh
Konec tedna se šoloobvezni otroci in dijaki ponovno vračajo v šolske klopi, zato skupaj poskrbimo, da bodo na šolskih poteh varni. Mnogi med njimi se bodo v šolske poti podali prvič, zato velja posebej opozoriti, da zlasti ti otroci ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolski poti v šolo in domov. Da bi bila njihova pot v šolo (in tudi vrtce) in domov varna, bodo policisti Policijske uprave Nova Gorica v okolici šol in vrtcev v prvih šolskih dneh poostreno nadzirali promet in izvajali druge aktivnosti za umirjanje prometa. Med 28. avgustom in 8. septembrom 2023 poteka nacionalna preventivna akcija Varno v šolo. Letošnji slogan nosi plemenito sporočilo: srce prometne varnosti smo vsi.

Policisti bodo tudi letos v sodelovanju z drugimi deležniki poskrbeli za varno udeležbo vseh v cestnem prometu. Otroci morajo biti kot udeleženci v cestnem prometu deležni posebne pozornosti in pomoči vseh drugih udeležencev, zato pozivamo vse udeležence cestnega prometa - bodite odgovorni in upoštevajte prometna pravila. Le z odgovorno in strpno udeležbo v prometu lahko otrokom zagotavljamo varnost na njihovih poteh. Prometna kultura je del splošne človekove kulture, ki jo oblikujemo v dolgotrajnem procesu, ki se prične že v mladosti. Zato bodimo zgled najmlajšim in tako prispevajmo k večji varnosti nas in naših otrok.

Upoštevajte cestno prometne predpise in omogočite otrokom ter dijakom varno udeležbo v prometu s poudarkom na varnem prečkanju ceste na prehodih za pešce.

Več o aktivnostih za večjo varnost otrok v prometu na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/119681-skupaj-poskrbimo-za-varnost-otrok-na-solskih-poteh

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran