radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 126 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 39:

  • šest s področja kriminalitete, od tega eden o poskusu vloma v avtomobil in eden o tatvini;
  • 11 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in pet prometni nesreči z materialno škodo;
  • štirje s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju;
  • štirje o dogodkih.

policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči v Lahovčah, v kateri je 19-letna voznica v križišču izsilila prednost drugemu vozniku in z avtomobilom trčila v njegov avtomobil. Voznik je bil telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznico vodijo postopek.

Skupaj poskrbimo za varnost otrok in dijakov na šolskih poteh
Konec tedna se vračajo šoloobvezni otroci ter dijaki v šolske klopi. Nekateri bodo na šolski poti prvič in jo bodo šele spoznavali. Nekateri jo že dobro poznajo. V šolskem in ob-šolskem okolišu si bodo ustvarili nova prijateljstva. Pridobili nova znanja.

Policisti bomo v sodelovanju z drugimi deležniki poskrbeli za varno udeležbo vseh v cestnem prometu, v šolskem okolju in izven njega.

Staršem, učiteljem, pedagoškim delavcem, športnim trenerjem, zaposlenim v mladinskih organizacijah in vsem, ki pri svojem delu prihajate v stik z otroki in mladostniki svetujemo, da bodite pozorni na znake, ki bi lahko nakazovali, da je otrok v šolskem, socialnem ali spletnem okolju žrtev medvrstniškega nasilja. Da je v stiski. K prijavi tako ne pozivamo le žrtve, temveč tudi vse tiste, ki so stisko, znake nasilja, nasilje opazili ali mu bili priča. Enako velja za vrstnike in sošolce, ki naj v imenu žrtve poiščejo pomoč, delijo informacijo o stiski vrstnika in mu tako zagotovijo varnost. Saj žrtev včasih ne zmore ali ne zna sama poiskati pomoči.

Želimo, da bi bilo obdobje šolskega leta mirno in varno. Tako na cesti, kot v šoli, doma in med različnimi aktivnostmi v prostem času.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/119681-skupaj-poskrbimo-za-varnost-otrok-na-solskih-poteh

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran